Annons

Pia klipper hemlösa kvinnor gratis – ''Det kunde lika gärna vara jag som behövde hjälp''

Annons

Pia Möller-Andersen är en mångsysslare, hon är revydrottning i Hofors kommun, har en egen frisörsalong och håller i minnesstunder på borgliga begravningar. 

Vid sidan om de, ägnar hon sin delar av sin fritid åt att åka till Stockholm och klippa hemlösa personer, något hon gjort under tio års tid.

– Jag får en kram när de är klara, och det är det bästa tack jag kan få, berättar Pia för Aftonbladet.


Det hela började för 10 år sedan när hon träffade en klasskompis i Stockholm som arbetade på stadsmissionen. Pia frågade kompisen om hon kunde hjälpa till med något. Svaret hon fick var att all hjälp behövs, och Pia tänkte då att hon kunde ta vara på det faktum att hon var frisör.

– Det är ju väldigt skönt att klippa sig, det vet ju både du och jag. Alla blir i dag bedömda utifrån hur man ser ut. Ser man välklippt ut bidrar det väl till att man får en annan syn på dem. Även hemlösa personer behöver få känna sig fina, säger Pia till Aftonbladet.


”Jag får en kram när de är klara, och det är det bästa”

Pia började att åka till Stockholm, där hemlösheten är stor, för att klippa hemlösa kvinnor, något som visade sig vara otroligt uppskattat. Hon berättar att det vanligtvis är runt 15 personer som vill bli klippta. När hon befann sig i Stockholm på onsdagen var den yngsta hon klippte född 1993 och den äldsta var 63 år. Sedan dess har hon gjort det till en tradition att åka ner inför fyra högtider om året.

– De står och väntar på mig i hallen när jag kommer. Sedan klipper jag de enligt turordning, de är väldigt noga med det. Jag får en kram när de är klara, och det är det bästa tack jag kan få, berättar Pia.

Det är inte alla som skulle göra nåt sånt här på sin fritid, gratis, för att få hemlösa kvinnor att stärka sin självkänsla. Dela gärna för att hylla denna fantastiska kvinna.

Annons