Annons

Coop slutar sälja saltgurka efter äckliga upptäckten: “Ibland skäms man över att vara människa”

Annons

Under flera år har ett antal Coop-butiker runt om i landet sålt saltgurka från Västerås på lösvikt. En av dessa butiker varCoop Forum på Backaplan i Göteborg – men nu är det slut med det.

– Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare och då har jag jobbat med det här i 40 år, säger Christer Lindblad, butikens stormarknadschef.

Enligt Expressen upptäckte personalen nyligen att kunderna tog gurkor med tången för att ta en tugga och lägga tillbaka resten. 

De valde därför av hygieniska skäl att plocka bort saltgurkan på lösvikt, och satte också upp en lapp som förklarade situationen för kunderna.

– Det är ju oerhört äckligt måste jag säga. Av hygieniska skäl så tog vi bort gurkorna och satte upp en skylt. Det var lite för att uppmärksamma kunderna på att det inte är okej att äta ur lösviktsvaror, säger Christer Lindblad till Expressen.

Även kunderna tycks ha reagerat, för under lappen som butiken satt dit har någon skrivit: ”Ibland skäms man över att vara människa”.

– Vi har ett kamerasystem men vi har inte lyckats identifiera någon som har gjort det. Vi har bara sett att gurkorna har varit bitna i, säger Christer Lindblad.

Annons