Annons

Polisen har fått nog av stökiga ungdomar – kräver att föräldrar tar ansvar: ''Inte vår uppgift att uppfostra''

Annons

Polisen i Strängnäs har slut tålamod när det gäller tonåringars dåliga beteende och trakassering mot tjänstemän och andra människor. Det skriver de nu i ett öppet inlägg på Facebook.

Att fostra en tonåring är långt ifrån det lättaste arbetet man har i livet. Ibland är det trevligt, givande och kul för att ibland bli rejält påfrestande.

Och det finns mycket att oroa sig för. Är det inte skola, så är det kompisar och sena utekvällar och hobbyer. Om inte det så är det något annat.

Inte minst oroar sig många föräldrar över hur mycket man kan lita på sin tonåring.

Men man brukar komma långt med bra kommunikation och lite engagemang.

Polisen skriver i ett inlägg på Facebook hur tonåringar i alla åldrar strövar omkring i Strängnäs Centrum och trakasserar busschaufförer, polis och ordningsvakter.

”Dags att ni föräldrar som inte vet vad era barn gör tar er ut på dessa platser. Det är inte polisens uppgift att uppfostra och lära barnen hur de ska bete sig mot andra medmänniskor. Vi vill se fler vuxna ute som tar ansvar”, skriver yttre befäl Henrik på Facebook. Polisen menar att de förstår om det låter hårt, men att det behövs fler föräldrar på gatorna.

”Varje gång vi träffar på ett barn/ungdom i riskmiljö skrivs en anmälan till socialtjänsten som i slutändan kan leda till ett omhändertagande enligt LVU”, skriver han i inlägget.

Vad tycker du om det här? Bör föräldrar ta större ansvar? Dela gärna artikeln och berätta vad du tycker!

Annons