Annons

Sjuksköterskan Johanna vill totalförbjuda abort – även vid incest och våldtäkt

Annons

Sjuksköterskan Johanna Byman vill förbjuda abort i Sverige och bemannar en jourlinje dit gravida kvinnor som överväger abort uppmanas ringa. 

Nu har Johanna Byman blivit ordförande för Människovärde som är en ideell förening som ”vill verka för en ökad respekt för människans unika och okränkbara värde, från befruktningen till livets naturliga slut, samt vara ett forum för en konstruktiv etisk dialog i frågor som rör människovärdet.”


I en intervju med Människovärde säger hon så här om Livlinan:

 – Det går helt i linje med vad jag brinner för. Tänk att få finnas där för att ge råd till en ung tjej som mejlat oss att hon är oplanerat gravid och undrar vad hon ska göra eller ge tröst till en kvinna som är nedstämd och undrar om det kan hänga ihop med aborten hon gjorde för sju månader sedan. Det känns både ärofyllt och ödmjukande att få arbeta med detta Jag började i januari 2019 och ser nu hur viktig Livlinan är och att det faktiskt är ett bra komplement till det sjukvården och det samhället erbjuder.


Människovärde är emot abort och vill helt ta bort aborträtten, även om det fostret är en produkt av våldtäkt eller incest.

Vad tycker du om abortfrågan? Dela och diskutera gärna med vänner och familj!

Annons