Annons

SJUKA Squid Game teorier! - märkte du DETTA? Annons

Squid Game på Netflix har levt hyresfritt i många av våra sinnen sedan vi alla föll för grupptryck och började se den. Omedvetna om att detta innebar att vi skulle sugas in i ett kaninhål som vi inte har för avsikt att komma ur. Teorierna om Squid Game är vilda. SPOILER ALERT!


I avsnitt 1 av Squid Game får vi träffa den mystiska affärsmannen som ger Gi-hun två val innan de börjar spela Ddakji. Han kan antigen välja att spela med det röda eller det blåa kortet. Han väljer det blåa och blir därmed en utav de blåa spelarna i  Squid Game. Vissa menar att om Gi-hun istället valt att spela med det röda kortet hade han blivit en av de röda vakterna/arbetarna i spelet istället. Detta stryks genom att vi i flera scener får se att arbetarna är normala personer som egentligen är lika fängslade som spelarna.

De blir dödade om de visar sitt ansikte och bor i små celler som övervakas. De har likt spelarna en hel del regler som de måste följa, annars dödas de. Det vill säga att både spelarna och de arbetande vakterna har båda enorma skulder och hamnade i Squid Game på samma sätt - men det blåa eller röda kortet avgjorde vilken typ av roll de skulle ha i spelet.

 Senare i första avsnittet börjar vissa spelare ifrågasätta varför de har ”kidnappats”.

En röd spelare (arbetare) visar en video och förklarar att de alla gick med i spelet av egen vilja. Videon visar hur Sang-woo, Kim Mi-ok, No Sang-hun och flera andra spelare kastar det blåa kortet på golvet (alla dessa är spelare i Squid Game). Videon visade inte någon som valde det röda…
Kommer nästa säsong visa insynsvinkel på när någon väljer det röda kortet i samband med Ddakiji spelet? 

En annan stor Squid Game-fundering: Är Gi-hun och den gamla gubben släkt?

Relationen mellan gamla gubben och Gi-huns är speciell. Till att börja med är dem de första och sista spelarna i spelet, 001 och 456. Oplanerat? Nej. Det är vår första ledtråd på att de på något sätt har en sammankoppling. 

Vi träffar Gi-huns mamma tidigt i serien, men aldrig hans pappa. Efter första spelet väljer spelarna att återvända hem. Gamla gubben och Gi-huns stöter då på varandra i Gi-huns hemtrakter. Sedan i avsnittet när de ska spela kula så ska de spela i en miljö som ska återspegla ett koreanskt bostadsområde, varpå gubben och Gi-huns säger att stället liknar området de växte upp på.
Ett annat exempel är när de båda två ska äta mat som serveras av spelpersonalen. Gi-hun begär chokladmjölk, eftersom han inte kan dricka vanlig mjölk då han var laktosintolerant. Varpå Il-nam (gubben) säger: "Som barn är jag villig att satsa på att du fick mycket stryk." Gi-hun svarar: "Hur visste du det?" Gubben svarar: ”Det gjorde min son också. Han var precis som du, vännen." 

Minns ni även när gubben frågade om dagen datum? Hans sons födelsedags var väldigt snart och han ville veta om det var den 24:e ännu. Tidigare i serien när Gi-huns försökte komma åt sin mammas bankkonto gissade han på koden 0426 som var hans födelsedagsdatum - 26:e april. Väldigt nära gubbens sons födelsedag som skulle vara snart…


Vissa menar på att hela spelets syfte denna omgång var att se om Gi-hun förtjänar att ta över arvet. För ni visste väl också att detta spel spelats i flera år? När polismannen smiter in i kontrollrummet och kommer åt alla pärmar med alla spelare genom åren drar han upp pärmen för årets spelare för att leta efter sin bror. När han öppnar pärmen börjar det med spelare 002. Var det någon här som kopplade redan då att gamlingen låg bakom allt?

Minns ni även när gamlingen ropade att han var rädd och att alla skulle sluta döda varandra i sovsalen. Då avslutades bråket då kontrollpanelen lyssnade. Någon som förstod det redan då? Not me. Jag grät när denna gubbe ”dog”. Han lurade oss alla…


P.S var det någon som märkte att alla spel redan var ritade i sovsalens väggar…?
Har ni fångat upp fler teorier och iakttagelser under seriens gång? Kommentera nedan!

Annons