Annons

Kronprinsessan Victorias varma hälsning till studenterna under corona: Detta skriver hon

Annons

Inga studentflak, inga stora fester och strikt social distansering under utspringet.

De många gymnasieelever som i år tar studenten får ett minst sagt begränsat firande.

I ett öppet brev riktar sig nu kronprinsessan Victoria till landets nyblivna studenter för att – trots läget – sprida hopp om en ljus framtid.

Här nedan följer kronprinsessan Victorias brev till alla Sveriges studenter i sin helhet och som skickats ut till lärosäten:


Till dig som denna vår avslutar dina gymnasiestudier Å hela Kungafamiljens vägnar vill jag varmt gratulera dig till att nu ha tagit studenten. Det har varit en speciell vår i år. Den sista terminen på gymnasiet har inte blivit riktigt så som du, din familj och dina vänner sett framför er. Covid-19-pandemin har påverkat oss alla och kommer sannolikt att fortsätta göra det en tid framöver.

Trots dessa omständigheter har du nu passerat en viktig milstolpe i livet. ”Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår.” Så lyder Studentsången, som tonsattes av min farfars farfars farbror prins Gustav och som i mer än 150 år har sjungits av ungdomar på väg ut i vuxenlivet. Jag hoppas att du kan ta fasta på de raderna och se ljust på det som ligger framför dig.

Allt det du har lärt dig under din skolgång har du nu med dig ut i livet och det ligger till grund för din framtid. Med detta vill jag önska dig all lycka och välgång i den ljusnande framtid – som är din!


Dela gärna vidare inlägget för att sprida kronprinsessan Victorias fina gratulationer till årets studenter, som tvingas avstå så mycket av det traditionella firandet i dessa coronatider.

Annons