Annons

4-årige pojkens gravsten plockades bort – efter att en person klagat på att den var olämplig

Annons

42-åriga Jo Corbett-Weeks son Max föddes med ett antal hälsoproblem, varav den allvarligaste var epilepsi. Max gick tragiskt bort till komplikationerna av sina sjukdomar och lämnade sin mor och syskon förkrossade.

I tre år sparade hans mamma pengar så att hon kunde köpa en speciell gravsten för Maxs grav och var glad över det slutliga resultatet. Men det dröjde inte länge innan hon fick ett chockerande besked..

42-åriga Jo Corbett-Weeks son Max var bara fyra år gammal när han gick bort i komplikationer av hans epilepsi.

För att hedra sonens minne ville mamman att han skulle få en speciell gravsten. Hon sparade pengar i tre år och den personligt designade stenen kostade närmare, 40 000 svenska kronor, och det var värt varenda öre tyckte mamman. 

På stjärnan som nallen höll i stod det ”Max, vår tappre lille soldat”, följt av hans födelseår och en kärleksfull text.

Men inte alla var nöjda med Maxs nya gravsten. En familj klagade till kyrkogården för att gravstenen inte passade in utseendemässigt med resten av kyrkogårdens utseende och orsakade ett problem.


Några dagar innan Maxs födelsedag tog de bort gravstenen utan hennes samtycke. En kyrkogårdsbesökare hade stört sig på att gravstenen inte passade in på kyrkogården.

– Jag var helt ovetandes om detta. Den ansvarige kontaktade aldrig mig, utan det var stenhuggaren som berättade att han fått order om att plocka bort stenen, säger Jo till BBC och fortsätter:

– Jag är upprörd, stressad och arg. Vi har fått utstå så mycket som familj, säger mamma Jo.

- Vi har en överenskommelse om hur formerna får se ut på kyrkogårdens gräsmatta. Vi blev kontaktade av folk som ratade formen, säger talesmannen.

Nu hoppas kommunen att de ska övertyga Jo om att acceptera en ny design som överensstämmer med resten av kyrkogårdens gravstenar.

Det gör ont i hjärtat att gravstenen blir borttagen utan att någon informerar henne. Så ska det inte få gå till, dela om du håller med.

Annons