Annons

Mobbarna attackerade och slog 12-åringen i huvudet – nu ryter moster Jessica ifrån och kräver förändring

Annons

Jessica Aminas 12-åriga systerson har blivit mobbad i sju år. Mobbning som på senare tid blivit så pass fysisk att han för någon vecka sedan hamnade på akuten.

Nu vill hon få ett stopp på trakasserierna och uppmanar vuxenvärlden att reflektera över sina egna beteenden.

Mobbning är idag ett väldigt obehagligt men tyvärr vanligt problem i vårt samhälle. Otroligt många barn och vuxna mår dagligen psykiskt dåligt av det utanförskap och de trakasserier de utsätts för i skolan eller på arbetet. Mobbning förekommer överallt, så väl i skolor som på arbetsplatser.

Vi blir därför helt förkrossade när vi hör om Jessica Aminas 12-åriga systerson som har blivit mobbad i 7 år. Trots att föräldrarna informerat såväl skolan som skolinspektionen och andra vuxna i allmänhet slutar mobbning mot pojken inte att upphöra. 

Blödande sår i huvudet

För någon vecka sedan, den 19 oktober, valde Jessica att lägga upp en bild av sin 12-åriga systerson på Facebook med en viktig uppmaning till vuxenvärlden.

Bilden visar en ung pojke på akuten med ett blödande sår i huvudet.

”Pojken på bilden är min 12-åriga systerson. Fotot är taget på en akutmottagning vilken han idag tvingades besöka efter att oprovocerat blivit attackerad av en skol”kamrat””, skriver Jessica i inlägget.

Men Jessica dömer inte barnet som skadat honom. Hon tycker att ansvaret ligger hos vuxenvärlden.

För barn gör inte som man säger, de gör som man gör.

”Om du väljer att sitta framför tv:n och gorma över hur ful hen är i tv:rutan, om du mumlar och fnyser, skrattar åt någons vikt i affären, kommenterar någons val av kläder och skrattar åt ett namn som i dina öron låter lite tokigt – allt i ditt barns närvaro. Förvänta dig då inte att ditt barn kommer agera annorlunda”, skriver hon i sitt inlägg på Facebook som delats av tusentals.

”Försök ta in det en sekund”

I sitt inlägg trycker Jessica på att det inte är något fel på barnet som mobbar utan på de vuxna runt omkring som inte ger sina barn kärlek, omtanke och respekt.

Och hon önskar att vuxna människor pratade mer med sina barn om vikten av att låta människor vara precis de människor de önskar att vara, i stället för att drilla sina barn i att bli bäst på fotboll.

”Han är 12 år gammal. 12 år! Försök att ta in det en sekund, smält det. Försök att föreställa dig den jävla smärtan och ångesten en tolvåring tvingas lära sig att hantera för att vi vuxna inte fattar bättre. Jag kan bara hoppas, hoppas att han förstår att det inte är något fel på honom. Att han är perfekt exakt så som han är. Att det aldrig är hans fel, att han alltid är älskad!”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Imorgonbitti när du äter frukost med dina barn, tala om för dem hur älskade de är, att de är perfekta precis så som de är och att de aldrig någonsin, inte under några omständigheter, har rätten att göra någon annan människa illa!”

Responsen på inlägget har varit överväldigande och många har hört av sig till Jessica för att dela med sig av sina egna historier.

–  Det är så extremt många som har kontaktat mig och berättat om när de själva blivit mobbade eller att deras barn eller syskon blivit det. Någons mamma berättade att hennes dotter blev mobbad hela skoltiden, drabbades av psykisk ohälsa som äldre och nu inte finns med oss längre, berättar Jessica för Newsner.

Vad gäller hennes systerson mår han, efter omständigheterna bra, men problematiken men den dagliga mobbningen kvarstår.

Jessica kommer fortsätta kämpa för att alla barn ska känna sig trygga när de går till skolan.

Mobbning är inte okej och måste få ett stopp omedelbart. Vi önskar pojken allt gott i framtiden. 

Annons