Annons

Gatumusikant spelar på sin gitarr när originalartisten dyker upp och deltar för duett

Annons

Gatumusikanter måste kunna spela många olika låtar för att försörja sig. Det är ett utmanande jobb att vara en gatumusikant för det gäller alltid att kunna spela en låt som många kan och tycker om. Det visar sig att en skotsk gatumusikant valde den perfekta låten "Smalltown Boy" med Bronski Beat när han spelade på en gata i Berlin!

Vad är oddsen till det?

Gatumusikanten fortsätter med sin låt, och verkligen blir en i musiken när självaste Jimmy Sommeville börjar att sjunga med honom för en duett! Gatumusikanten inser inte ens att han faktiskt sjunger med självaste 80-tals ikonen!


Skapar bara musik ihop

Det är vanligt att man ser gatumusikanter i större europeiska städer som Berlin. Man kan se att den här musikern jobbar på med folkmängden med sin skinande blåa gitarr och en hatt för dricks framför sig. Hans publik dansar till låten och spelar in hans uppträdande när en man kommer förbi med en hund. Gatumusikanten verkar inte bryr sig särskilt mycket när mannen helt plötslig deltar i hans harmoni.

Publiken vet vad det är som pågår dock! De vet att det är Jimmy Sommerville som sjunger sin originella klassiker. Publiken skrattar lite eftersom de inser att gatumusikanten inte märker vem det är han faktiskt sjunger med. Sommerville och gatumusikanten får en underbar musiker till musiker stund när gatumusikanten räknar takten för att se till att de sjunger på samma not i detta improviserande uppträdande.

Höjdpunkten i hans liv

Vilken komplimang när originalartisten deltar och sjunger med en mitt på gatan av alla ställen! Sommerville är vänlig och han beter sig som om han är vilken musiker som helst, bara där för att dela rampljuset en stund. Man kan se vissa tecken att gatumusikanten vet att det är något som pågår nu, men de är bägge ändå otroligt fokuserade på sitt uppträdande så de bara fortsätter att sjunga!


"Är det du?

Och som om den här stunden inte kan bli något bättre, men gatumusikanten vänder sig mot sin duettpartner i slutet av låten och frågar, "Är det du?" Sommerville skrattar, bekräftar att det är han och skakar hand med gatumusikanten. Vi är ganska säkra att gatumusikanten aldrig kommer att glömma den dagen som han delade scenen med Jimmy Sommerville!


Alla var glada förutom hunden

Alla tar sig ur den här underbara upplevelsen med all sorts glädje. Gatumusikanten var så redo att inkludera en förbipasserande i sin musik. Sommerville visste att han kunde ge denna gatumusikant ett minne för livet. Hunden som bara ville gå vidare på sin promenad. Hela interaktion dem emellan är bara så härliga.

Jimmy fortfarande fantastiskt vid 52

Tro det eller ej, Jimmy Sommerville är 52 i denna video från 2013, men han har fortfarande gåvan! Han sa i en intervju en gång att han ville jobba med musik eftersom han "vill att folk ska älska mig." Dessa 10 miljoner tittare på bara denna video kan vara ett klart tecken på att han faktiskt varit framgångsrik på det! Och om du vill titta på självaste mannen, kan vi berätta att Sommerville fortfarande uppträder som soloartist än idag.

Se klippet nedan:

Annons