Annons

En flicka lämnades vid bassängen – fick räddas av personal 2 gånger

Annons

Under tisdagen inträffade flera incidenter, som kunde varit livshotande, på Paradiset i Örnsköldsvik. I ett inlägg på Facebook skriver badvärdarna hur man varit tvungna att rycka in när barn varit nära att drunkna i deras bassäng.

Bland annat räddades en flicka två gånger. Nu går personalen ut och uppmanar föräldrar att inte lämna sina barn ensamma på badet.

– Situationen krävde bara en skarp tillrättavisning att föräldern alltid ska vara vid barnets sida. 30 minuter senare hände det igen. Samma flicka blev upplockad av en badgäst, skriver personalen på anläggningen på sin Facebooksida.


Föreslår en lösning på problemet

Ytterligare fyra liknande incidenter inträffade under dagen och nu går man ut på Facebook för att uppmana föräldrar att alltid finnas i barnets omedelbara närhet.

”Badpersonal runt om i Sverige upplever en ökad stressfaktor då fler och fler föräldrar inte inser riskerna med att lämna sitt barn utan tillsyn. Personalen blir barnvakter istället för badvakter. Men vi har en lösning. Vi kan med en enkel metod förhindra närapå 100% av alla våra tillbud rörande barn. Det enda man behöver göra är att…Du ska alltid finnas i barnets omedelbara närhet”, skriver personalen på anläggningens Facebooksida.

Dela du också för att göra vuxna mer uppmärksamma på sina barn.

Annons