Annons

Anna Holmlund avslöjar sin frustration efter olyckan: ''Det är inte bra…''

Annons

Anna Holmlund har kommit långt sedan den otäcka skidolyckan i Italien. Men ändå är 30-åringen inte nöjd – och kan ofta känna frustration.

– Jag kan inte göra någonting. Det är inte kul, säger hon till Dagens Nyheter.

Snart två år har gått sedan skicrossmedaljören Anna Holmlunds krasch under ett träningsåk i Italien. Sedan dess har hon kämpat varje dag för att återvända till ett vanligt liv igen.

Föräldrarna Lars och Margareta Holmlund samt läkare har flera gånger vittnat om att Anna gjort stora framsteg i sin rehabilitering.

dinsta

Framsteg för Holmlund

Holmlunds personliga assistent Zandra Fjälkeby har också påstått att hon har sett betydande framsteg.

– Sedan jag var nere och hälsade på Anna på Danderyds sjukhus har det hänt jättemycket. Man kan vara borta en vecka när man inte varit med på rehab, och då kan det ha hänt massor med grejer. Sedan är det så med hjärnskador, ingen vågar ge en prognos. Hon kan ha nått sin topp, men det är ingen som tror på det, varken vi eller familjen, har Fjälkeby sagt i dokumentärserien ”En annan Anna”.

Trots små framsteg beskriver DN:s journalist Johan Esk ett vemod över Annas humör trots att hon skrattar och ler. Hon tycker att det går för långsamt.

– Jag kan inte göra någonting. Jag sitter bara still. Jag ska ha hjälp med allting. Allting. Det är inget bra. Det är inte kul.

dinsta

Anna Holmlund skriver bok

Nu ska Holmlund skriva en bok om sin nya tillvaro. Det berättar hon om i en intervju med Dagens nyheter. Boken är i nuläget 48 sidor lång och Holmlund har inget kontrakt med något förlag.

Dela artikeln för att stötta Anna Holmlund i hennes tuffa rehabilitering! ❤️❤️❤️

Annons