Annons

Nya lagen: Här kastreras alla sexualförbrytare – mot minderåriga

Annons

Att attackera ett barn är ett brott oavsett attackens natur. Men att ge sig på ett barn sexuellt är något som aldrig borde vara acceptabelt. Nu har staten Alabama valt att ta till seriösare åtgärder.

Nu har staten sagt ja till att kemiskt kastrera alla sexförbrytare över 21 som sexuellt attackerat barn under 13, enligt AP News.

Detta betyder att de som har blivit dömda för sexbrott mot offer som är yngre än 13 kommer bli injicerade med hormonblockerande medicin innan de lämnar fängelset och kommer fortsätta med den medicineringen tills en domare – inte en läkare – säger att det inte längre är nödvändigt.


Sponsoren av detta lagförslag heter Steve Hurst och hade initialt velat ha en kirurgiskt ingrepp då man avlägsnade könsorganet, men den godkändes inte. Injiceringen gör testiklarna oanvändbara och reducerar testosteronet till förpubertala nivåer.

Lagförslaget var omdiskuterat men Hurst sa att om kemisk kastering ”skulle hjälpa ett eller två barn och reducera förövarens vilja till den nivå att denne inte vill skada barnet, så var det värt det.”

Lagförslaget skrevs under av Alabamas guvernör Kay Ivey. 

ACLU (Alabama Civil Liberties Union) opponerar sig mot denna lag och säger att det strider mot USA:s 8:e tilläg som förbjuder användningen av grym och ovanlig bestraffning. 


 – De har missförstått vad sexualbrott handlar om, sexualbrott är inte om sexuellt nöje. Det är om makt, det är om kontroll, sa Randall Marshall, den exekutiva direktören på ACLU.

Vad tycker du om denna nya lag? Dela gärna med familj, vänner och diskutera!

Annons