Annons

Polisen i Malmö utreder allvarliga hundattacker - oskyldiga djur utsatta för livsfara

Annons

Hundägare i Malmö varnas nu för farliga attacker mot oskyldiga hundar som har pågått under de senaste två åren. En okänd gärningsman eller grupp av gärningsmän har försökt skada hundarna genom att preparera köttbullar med spikar och placera dem där hundägare ofta går med sina hundar. På så sätt har hundarna kunnat nosat sig till gottigheterna och svalt de farliga föremålen.


En av hundarna som skadades tidigt var en vovve vid namn Svava. Hon lekte med sin bror i hundrastgården när hon plötsligt skrek till. Hennes husse trodde först att hon hade fastnat med tassen i den andra hundens mun, men efter en titt på tassen blev han misstänksam. Strax därpå kom en kvinna och berättade att hennes hund också hade skadats på exakt samma plats.

Sedan dess har flera hundar skadats, vissa av dem allvarligt. Djursjukhuset i Malmö tar händelserna på allvar och har opererat åtta hundar för liknande problem. Djursjukhuschef Tomas Nanasi säger: "Det är så fruktansvärt, så man inte har ord för det".


Polisen i Malmö har fått in flera anmälningar om hundar som skadats och säger att det är svårt att utreda brotten eftersom de ofta sker nattetid eller tidig morgon. Det har också visat sig svårt att säkra teknisk bevisning. Presstalesperson Niclas Norlin säger: "Men vi har ändå sett en ihärdighet, en planering och en cynism som är väldigt obehaglig. Det är uppenbart att vi har någon eller några inte friska människor som vill skada hundar i Malmö".

Hundägare i Malmö uppmanas nu att vara extra försiktiga och att rapportera till polisen om de ser något misstänkt.


Annons