Annons

Hon är 29 år och ska dö den 1 november – här berättar hon varför

Annons

Brittany Maynard är nu en symbol för oräddhet, eftersom att de senaste 28 åren av hennes liv har varit något helt annat än hennes vanliga liv - från att köra halvmaraton, resa genom Sydostasien i över ett åt och till och med besegra Mount Kilimanjaro. Så är det konstigt att hon skulle stå inför sin död på samma sätt?

I april fick Maynard besked om att hon har sex månader kvar att leva och gjorde själv valet att avsluta sitt eget liv med dödshjälp och hon vill klargöra en sak - det är inte självmord.

"Hela min familj har gått igenom en tid av förödelse", säger hon. "Jag är den enda barnet - det kommer att göra att många tårar kommer att fällas. "

Hela hennes familj flyttade med henne till Portland tidigare i år så hon kunde få tillgång till dödshjälp, som har funnits sedan slutet av 1997. Sedan dess har 1173 personer fått recept skrivna enligt lagen, och 752 har använt dem dö.

Den dyrbar tiden som Maynard har kvar kommer hon att använda för att förespråka för dem som står inför samma val hon har.

Annons