Annons

Veterinären ska avliva den cancersjuka hunden, men pojkens sista ord till sin vän berör hela världen.

Annons

Detta kan vara bland de mest äkta och hjärtvärmande historier vi läst på väldigt länge. Även om vi inte kan bekräfta om detta verkligen har hänt, så är berättelsen budskap lika sant för det.

Tänk att det kan ligga så mycket sanning i en 6-årig pojkes ord, och tänk att det kan beröra oss så djupt. Om fler läste denna historia, skulle världen garanterat kunna bli en bättre plats.


“Jag jobbar som veterinär, och blev en dag inringd för att undersöka en 10 år gammal hund som hette Belker. Hundens ägare, Ron, hans fru Lisa och deras 6-åriga son Shane var alla väldigt fästa vid Belker, och hoppades på ett mirakel.

Jag undersökte Belker och upptäckte att han var döende i cancer. Jag sa till familjen att det inte fanns någonting vi kunde göra, och erbjöd mig att avliva hunden i deras hem, eftersom han tydligt led av smärtan i sin kropp.

När vi förberedde proceduren sa Ron och Lisa till mig att de trodde det skulle vara bra om deras son fick vara med och titta. De kände att Shane kanske kunde lära sig något viktigt av upplevelsen.

Dagen efter kände jag klumpen i halsen jag alltid får när familjen samlade sig runt Belker. Shane verkade så lugn, och satt och klappade sin hund för sista gången. Jag undrade om han verkligen förstod vad som hände. Några minuter senare, somnade Belker stillsamt in.

Den lilla pojken verkade acceptera Belkers bortgång utan svårigheter eller förvirring. Vi satt tillsammans en lång stund efter Belkers död, och frågade varandra om det sorgliga faktum att djur lever så mycket kortare än människor.

Shane, som satt tyst och lyssnade, sade plötsligt, ‘Jag vet varför.’

Överraskade vände vi oss mot honom. Vad han sedan sade träffade mig rakt i hjärtat. Jag hade aldrig hört en så tröstande förklaring. Det har till och med påverkat sättet jag lever på idag.

Han sa, ‘Människor föds så att de kan lära sig hur man lever ett bra liv – hur man älskar alla hela tiden och är snäll, eller hur?’

6-åringen fortsatte,

‘Men, hundar vet ju redan hur man gör det, så de behöver inte stanna lika länge.'”

Blev du också berörd av den vackra historien? Dela den med dina vänner på Facebook!

Annons