Annons

4-åringens coronavirus-symtom blev värre efter att ha tagit ibuprofen – nu varnar familjen andra

Annons

4-åriga Amelia med coronavirus-liknande symptom fick ibuprofen, som smärtstillande och för att sänka hennes höga feber. Men då blev allting värre. Nu går hennes familj ut med en varning till andra föräldrar att inte göra samma misstag!

4-åriga Amelia från Storbritannien började få coronavirus-liknande symptom, såsom feber, yrsel och var väldigt trött. Då gav hennes föräldrar henne ibuprofen, i hopp om att medicinen skulle sänka febern, men istället gav detta motsatt resultat, skriver brittiska Metro.

Amelia blev så dålig att familj var tvungna att ringa en ambulans. Nu går familjen ut med en varning på Facebook, för att hjälpa andra föräldrar att inte göra samma misstag!

När hälsoexperter hett diskuterar om den antiinflammatoriska medicinen bör tas för att bekämpa smittan, publicerade Dan Collins i Bristol en varning på Facebook om sin styvdotter Amelia.

”För er som har barn, vänligen läs detta. Om ditt barn har symtom på coronavirus, ge INTE dem ibuprofen,” skriver mamman i inlägget.


”Amelia har varit sjuk sedan i tisdag, hosta, feber och förkylning. I morse kom hon in i mitt rum och var brinnande varm och kunde knappt stå upp. Inom en timme efter att jag gav henne ibuprofen blev hon genast sämre. Hennes lungor pep medan hon försökte andas, hennes hjärtfrekvens var mycket snabb, hon kunde inte hålla ögonen öppna, kunde inte lyfta huvudet upp, hennes kropp skakade, hon började bli riktigt sjuk och hennes temperaturen hade stigit.”

Mamman fortsätter: 


”Vi ringde sjukupplysningen och de skickade ut en akutambulans, när ambulanspersonalen kom hit så lyckades de få ner tempen lite, den är fortfarande högre än normalt men inte farligt hög längre. Nu är hon tillbaka på acetaminophen, och hon är tillbaka till att bara vara sitt normala sjuka jag. Läkarna berättade nu att vi inte ska ge henne ibuprofen! Så snälla, ge inte era barn det heller!”

Ipren är ett av de läkemedel som innehåller ibuprofen. Det här är verkligen en viktig information som fler föräldrar bör ta del av! Dela gärna detta inlägg vidare så att fler föräldrar nås av denna varning!

Annons