Annons

Donald Trump nekas sin sista önskan som president – inför sitt farväl från Vita Huset

Annons

Det verkar som om Donald Trumps drömmar om en "militär-stil farväl" inte blir av, eftersom Pentagon har beslutat av bryta den vanliga traditionen. Två försvarstjänstemän har bekräftat att ett avsked inte planeras för den avgående presidenten, skriver Defense One.

Donald Trump gör just nu sin sista vecka i Vita Huset, innan han lämnar över till vinnaren Joe Biden. För det militära avsked i luften som Trump hoppats finns dock inga planer.

Enligt CNN har den avgående presidenten Donald Trump planerat en högtidlig avgång inför Bidens premiär, onsdagen den 20 januari.


Trump vill inte närvara när Biden tar över

Enligt en källa till CNN ska Trumps ”intresse för ett avslut med militärt uppspel och en folksamling av supportrar”, inte bli av. Detta med anledning av upploppet som ägde rum vid Capitol Building den 6 januari i år.

Den militära flyguppvisningen är en tradition, och med anledning av att den inte blir av i år meddelar Trump att han inte kommer att delta i Bidens ceremoni. Detta gör Trump till den första levande presidenten på över hundra år som missar tillställningen vid ett presidentskifte.


Planerar ett annat avsked

I motsats till det vanliga schemat för den avgående presidenten som deltar i hans efterträdares invigning, innan de flyger till en militärbas i Washington som rymmer Air Force One, planerar Vita husets tjänstemän en annan typ av avsked.

Trumps avskedsceremoni planeras istället äga rum på Joint Base Andrews, klockan åtta på onsdag.

Därifrån kommer Trump att åka till Florida via Air Force One, även om två högre försvarstjänstemän har bekräftat för Defense One att han inte kommer att få den militära flyguppvisning han hoppats på.


Trump avstängd från sociala medier

Den nuvarande planen är att Trump ska vara på sin ”Mar-a-Lago” när Joe Biden officiellt tillträder som Amerikas 46: e president.

Den för tillfället anklagade Trump har det hett om öronen efter misstankar om anstiftan till våldet vid Capitol Building den 6 januari.

Den avgående presidenten har också förbjudits från praktiskt taget alla sociala medieplattformar tills vidare.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Annons