Annons

Bianca Ingrosso får kritik: Brun Utan Sol - Manipulerade Reklambilder | Färgar av sig på möbler

Annons

Bianca Ingrosso släppte för några veckor sedan en brun utan sol via sitt skönhetsmärke Caia som hon driver tillsammans med Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch. Det är inte ovanligt med kritik ifrån hennes följarskara och denna lansering var inget undantag.


Influencern Olivia Alkin, 24, visar upp hur hon efter att ha använt Caia Cosmetics brun utan sol, fått fläckar på möbler, sänglakan och köksbänkar. Olivia förklarar hur hon följt alla anvisningar. Hon applicerade produkten med en handske och duschade av brun-utan-solen nästa dag. Dagen därpå duschade hon ytterligare en gång för att sedan gå och göra en pedikyr för 1 200 kronor.


Hon märker hur hennes tånaglar och tår blivit grådassiga och fläckiga dagen efter. Likaså lakanet hon sovit på. Hon hittar även fläckar av brun-utan-sol runt om i lägenheten. Det går inte att tvätta bort fläckarna.


Reklambilderna i samband med lanseringen är en annan del som fått kritik. Kritiken publicerades på Instagram och inlägget av användaren "bloggbevakning" menar att Caia har manipulerat sina reklambilder för att på så sätt få fram en före- och efterbild som har djupare färgeffekt. Man kan se hur de är redigerade genom att titta på hur färgen på toppen Bianca har på sig ändras i samband med att hudtonen blir mörkare. För att resultatet på reklambilden ska se så korrekt ut som möjligt så ska inte en redigering göras på varken före eller efterbilden menar bloggbevakning.


Bianca Ingrosso väljer att själv kommentera kritiken under inlägget… "HAHAHAHAHAHA DU MÅSTE SKAFFA DIG ETT LIV KVINNA" samt "Du är ett jävla skämt asså".


Såhär lyder ytterligare några kommentarer under samma inlägg.

” Det är väl så de flesta reagerar när man synat deras bluff. Pinsamt att visa det utåt dock... men extremt talande.”

” Oj, där sjönk Bianca rejält i mina ögon. Otroligt oprofessionellt beteende av någon som driver så stora företag. Hur ska man kunna ta produkterna på allvar om det är så här företaget svarar på granskning?”

” Varför förstår många influncers inte att det är skillnad på privatperson och företag.”Har du testat deras brun utan sol? Tycker du det var rätt av Bianca?

Annons