Annons

Broderns rörande ord i sorgen – efter Adam Alsings död: ''Ska ära ditt namn''

Annons

Adam Alsings bortgång sörjs av hela Sverige, men närmast av hans familj.

Tv-profilens bror Pontus Alsing skriver om sorgen på Instagram, och tackar för den fina hyllningen till Adam Alsing i Kanal 5.

”Skulle inte titta, men kan inte låta bli. Gråter fan ihjäl mig. Men mycket fint av Discovery/Kanal 5. Tack”, skriver han på Instagram Story.


Många av oss har växt upp med Adam Alsing som har synts i tv-rutan.

Under åren var han en del av TV4, TV3 och Kanal 5 innan han de sista åren i livet var en trygg röst i radion.

Men under onsdagskvällen kom beskedet att folkkära programledaren somnat in efter sviterna av coronaviruset – 51 år gammal.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skriver familjen, Adam Alsing efterlämnar hustru och två söner, i ett uttalande via tv-bolaget Discovery.

Lillebrodern Pontus Alsing, som också jobbar inom tv, delar med sig av sin svåra sorg på sitt Instagram-konto, där han stöttas av vänner.

”Min älskade storebror finns inte längre. Min ledsagare. Mitt ständiga bollplank. Den roligaste och varmaste av alla. Jag går sönder”.

Broderns tack till Alsings arbetsgivare

På torsdagskvällen ordnade Kanal 5, Adam Alsings arbetsgivare, en hyllning till honom. Mellan flera av programmen på kvällen visades en hyllande minut i hans ära, med klipp från hans långa karriär. En av de många som såg hyllningen var Pontus Alsing.

”Skulle inte titta, men kan inte låta bli. Gråter fan ihjäl mig. Men mycket fint av Discovery/Kanal 5. Tack!”, skriver Pontus Alsing på Instagram Story, och avslutar med ett rött hjärta.


Rörande orden: ”Ska ära ditt namn varje dag”

På fredagsförmiddagen publicerar Pontus Alsing en ny hyllning till sin bror, och skriver att han ska ära Adam Alsings namn varje dag.

”Idag börjar jag resa mig upp igen. Och så fort jag är redo att röra mig framåt ska jag ära ditt namn varje dag, älskade storebror och bättre hälft”, skriver Pontus Alsing, till en bild på vatten och himmel.

Broderns starka uppmaning

Nu har även Pontus lagt upp en uppmaning på sin Twitter där han ber alla som läser att aldrig ta någon du älskar för given.

”Det har sagts tusen och åter tusen gånger före mig, men jag tar det också: vänta för i helvete inte med att berätta något för dom ni älskar och håller kär. Livet är skört, rätt var det är så har man inte möjligheten längre. Kämpa Pontaman! Kämpa alla!”, skriver han på Twitter.

Vi tänker på dig Adam och din familj. Vila i frid älskade du!

Annons