Annons

Så var Adam Alsings sista tid i livet – innan han dog 51 år gammal

Annons

Adam Alsing avled i sviterna av coronaviruset – 51 år gammal. 

TV4-profilen Steffo Törnquist berättar i ”P4 Extra” att de träffades för sista gången på en fest – och att han befarar att det var där Adam Alsing blev smittad. 

– Det vet vi ju inte, men jag skulle tippa, för det var fler som blev sjuka efter den festen, säger han i programmet. 

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skrev familjen i ett uttalande som skickades ut via tv-bolaget Discovery.

Adam Alsing död – här är hans sista inlägg

Adams sista Instagram-inlägg publicerades den 25 mars. Då meddelade Adam att han var sjuk och inte skulle kunna medverka i podcasten Adam & Kompani.

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka i nästa vecka igen”, skrev Adam själv.


Adam Alsing blev 51 år gammal. Han sörjs närmast av sin fru Anette Alsing som han var tillsammans med i över 30 år, samt sönerna Sebastian och Kasper.


Steffo Törnqvist berättar i ”P4 Extra” att han träffade Adam Alsing senast för några veckor sen på en fest. Enligt Törnqvist var det flera som blev sjuka i corona efter den festen och han säger att det ”förmodligen” var där även Adam Alsing smittades med sjukdomen som tog hans liv.

Det är på programledaren Titti Schultz, 47, fråga om Steffo Törnqvist har något roligt minne han vill dela med sig av som han svarar:

– Sista gången jag träffade honom, vi var på samma fest, det är förmodligen... Det vet vi ju inte, men jag skulle tippa, för det var fler som blev sjuka efter den festen. Då gömde vi oss… Nej jag kan inte ens berätta om det, jag får berätta en annan grej, säger han i programmet och väljer istället att berätta en annan anekdot.

Sin sista tid i livet tillbringade han på Södersjukhuset i Stockholm. Där omgavs han av otroligt duktig vårdpersonal och sin familj. Expressen rapporterar att han låg i respirator i en vecka och kämpade, till dess att hans kropp inte orkade längre.

Ingen hade nog anat att detta skulle bli utfallet för Adam. Hans chef, tillika vän, på radiokanalen NRJ Richard Mazeret berättar för Expressen att beskedet kom som en chock.

 – Det är en chock för oss. Vi på NRJ kommer att sakna honom oerhört mycket, både som vän och kollega. Han var ju en otroligt duktig radiomedarbetare som hade jobbat i många år inom kommersiell radio, han hade en unik talang, säger han och fortsätter:

 – Vi är ju så klart helt förkrossade. Våra tankar går till familjen och de närmaste.

Vila i frid Adam. Våra tankar till din familj. All kärlek till dem och dig!

Annons