Annons

Nya beslutet: All personal som vårdar coronasjuka patienter ska få extra ersättning

Annons

Regionstyrelsen i Västra Götaland har beslutat att vårdpersonal som arbetar med covid-19-patienter ska få extra ersättning för varje arbetspass. De anställda ska få 500 kronor extra efter varje avslutat pass, detta meddelas i ett pressmeddelande.


Sedan coronaviruset spred sig över världen och vände upp och ned på hela världen har vårdpersonalen fått gå på knäna. Deras belastning har ökat markant och dessa hjältar tvingas arbete längre pass, med få eller inga pauser.

Många har därför krävt att vårdpersonalen ska få bättre villkor och högre löner, nu har ett beslut tagits i rätt riktning i Västra Götalandsregionen.

 – De som jobbar på enheter med smittade covid-19-patienter gör ett fantastiskt arbete. De arbetar under svåra förhållanden som är långt utanför det normala. Vi i regionstyrelsen vill visa vår uppskattning och ge dessa medarbetare en extra ersättning, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) i pressmeddelandet. 


Ersättningen införs retroaktivt

Anledningen till beslutet är att vårdpersonal som jobbar med coronapatienter utför ett arbete som innebär stora risker och därför förtjänar ett risktillägg.

Ersättningen är på 500 kronor per avslutat arbetspass och införs retroaktivt från den 1 april fram till 30 juni. Summan är densamma för samtliga yrkeskategorier och gäller för enheter med inneliggande covid-19-patienter.

Det här förtjänar all personal inom vården. Nu håller vi tummarna för att fler regioner tar efter beslutet.

Dela gärna artikeln för att sprida nyheten vidare.

Annons