Annons

Nu larmar Stadsmissionen – efter de kalla nätterna: ''Hemlösa håller på att frysa ihjäl''

Annons

Minusgraderna över Göteborg ställer till det för de som är hemlösa. Med tvåsiffriga minusgrader riskerar de att frysa ihjäl. Därför har Göteborgs Stadsmission valt att öppna Johanneskyrkan för att ge dem en varm nattplats.

I Sverige lever allt för många människor i fattigdom och hemlöshet, och tyvärr är det just äldre och pensionärer som detta drabbar. Trots den välfärd som Sverige byggt upp är det många som faller mellan stolorna, och därmed hamnar på gatan, mitt i vintern, utan värme och utan mat.


Nu larmar Stadsmissionen i Göteborg om att de hemlösa håller på att frysa ihjäl, det handlar om liv och död. Coronapandemin tillsammans med de kalla temperaturerna på senaste tiden har gjort livet extra svårt för de hemlösa och socialt utsatta, rapporterar SVT.

– Med den kylan som varit nu kan det vara fara för liv. Hemlösa håller på att frysa ihjäl, säger Johanna Azar som är enhetschef i S:t Johanneskyrkan, till SVT.


För första gången någonsin öppnas nu S:t Johanneskyrkan upp nattetid. 

– Vår verksamhet är annars öppet på dagtid, men när personer med köldskador kom hit kände vi att vi var tvungna att göra något, säger Johanna Azar.

Volontärer inom Stadmissionen har hjälpt till att göra kyrkan till en trygg och varm plats även under natten.

Så fruktansvärt! Ingen som bor i Sverige ska behöva sova på gatan och vara rädd för sitt liv. Dela denna artikel om du håller med!

Annons