Annons

Miljöpartiet i ilska – efter Löfvens besked om halverad flyktingmottagning: ''Människor i nöd''

Annons

Nu meddelar Stefan Löfven att Sverige ska sträva efter att halvera flyktingmottagandet. Nu får Stefan Löfvens uttalande Miljöpartiet att rasa.

– Regeringen driver att Sverige ska stå upp för asylrätten och att flyktingpolitik ska vara rättssäker, effektiv och human. Vi vill att alla länder, inklusive Sverige, tar ansvar”, skriver språkröret Isabella Lövin (MP) på Twitter.

Det var i dagens Sydsvenskan som statsminister Stefan Löfven (S) berättade om sin plan att halvera flyktingmottagandet.

– Vi ska inte ha fler flyktingar. Vi ska ha färre. Och de som kommer hit ska snabbare in i arbete, säger statsminister Stefan Löfven (S) till Sydsvenskan och HD.

Nu möts Löfvens uttalande av kritik, och detta av koalitionspartnern i regeringen, Miljöpartiet. 

MP:s språkrör Isabella Lövin och Per Bolund har i sociala medier uttalat sig om statsministerns utspel. Isabella Lövin hänvisar till en artikel med rubriken ”Regeringen vill halvera flyktingmottagandet”.

”Nej. Fel i rubriken, (s) har sin politik. Regeringen driver att Sverige ska stå upp för asylrätten och att flyktingpolitik ska vara rättssäker, effektiv och human. Vi vill att alla länder, inklusive Sverige, tar ansvar”, skriver Isabella Lövin (MP) på Twitter.

Per Bolund, språkrörskollegan, skriver även under på Lövins meddelande.

”Det är Socialdemokraternas politik, inte regeringens. Regeringen driver att Sveriges flyktingpolitik ska vara rättssäker, effektiv och human”, skriver språkröret Per Bolund (MP) på Twitter.


Även den tidigare kulturministern Alice Bah Kuhnke (MP) ger sig in leken och jämför Löfvens uttalande med ”den yttersta högern”.

”Statsministern i ett av världens rikaste länder går ut med en retorik direkt tagen från den yttersta högern och säger ’Vi ska inte ha fler flyktingar, vi ska ha färre’. Som om det i stället för människor i nöd handlade om välja och vraka bland grejer på en loppis,” skriver den tidigare kulturministern och EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP) på Instagram.

Vad tycker du om detta? Dela gärna med dig sv dina åsikter i en kommentar!

Annons