Annons

Otålig cyklist slår ''medvetet'' ned den unga flickan och vägrar sedan be om ursäkt

Annons

En pappa kräver en ursäkt från en otålig cyklist som medvetet slog ner hans 5-åriga dotter i Belgien.

Händelsen ägde rum på juldagen när Patrick Mpasa gick med sin familj i ett naturreservat i Jalhay, i östra delen av landet, som rapporterats av Nieuwsbald, enligt Daily Mail.

När han gick närmade sig cyklisten dem bakifrån och använde ringklockan, men det hördes inte omedelbart av Patricks fru och dottern Neïa.

I stället för att vänta på att paret skulle höra ringklockan, fortsatte cyklisten framåt och slog Neïa med sitt knä, som föll till marken.


Patrick kontaktade därefter polisen om händelsen och förföljde cyklisten själv, men han sa att han inte visade någon ånger för sina handlingar.

Trots att han bad Patrick att dra tillbaka anmälan till polisen, bad inte cyklisten om ursäkt och anklagade Patrick själv för aggression och hävdade att han inte insåg att Neïa hade ramlat.

För att öka medvetenheten om händelsen delade Patrick därefter filmen av cyklistens handlingar på sociala medier - och för att äntligen få en ursäkt från honom.

Neïa fick enligt uppgifter smärta i ryggen och handlederna som ett resultat av händelsen, men hon skadades inte allvarligt, även om hennes föräldrar först fruktade att hon kunde ha brutit något.


Patrick sa att hans 5-åriga dotter nu ställer frågor om händelsen och undrar varför hon blev knuffad av cyklisten.

Polisen har bekräftat att de undersöker händelsen, och de har uppmanat alla med information att komma fram.

Enligt Le Soir identifierades cyklisten på måndag och han står inför ett år bakom galler för överfall och misshandel på en minderårig.

Se klippet nedan och kommentera gärna vad du tycker om detta:

Annons