Annons

Nu hyllar vi busschauffören som tog omväg – för att köra berusad flicka hem

Annons

När busschauffören hörde att flickan var berusad, utan pengar och långt ifrån sitt hem blev hon bekymrad och körde en omväg för att se till så att flickan kom hem säkert. Nu hyllas busschauffören som hjälte, skriver danska TV 2.

Det var precis innan bussen skulle avgå från danska Århus i fredags natt som en ung, berusad flicka klev på.

”Hon frågade hur hon skulle kunna ta sig till Skødstrup utan pengar. Genast var det flera passagerare som erbjöd sig att betala hennes biljett”, skriver medpassageraren Vibeke Tofteby i ett Facebook-inlägg till bussbolaget Midttrafik.

Eftersom bussen inte gick förbi området Skødstrup ville flickan bara åka med så långt som möjligt. Men när hon vinglade av bussen blev chauffören orolig – och bestämde sig för att agera. Busschauffören vinkande tillbaka flickan och frågade passagerna om det var okej att bussen tog en omväg så att flickan kom hem säkert. Och de gick med på det.

”Stor eloge till en empatisk chaufför som struntade i tidsplanen med hänsyn till en medmänniska som uppenbart inte kunde ta tillvara på sig själv i denna situation. Stort beröm till de passagerare som erbjöd sig att betala hennes biljett och hatten av till alla passagerare som tyckte att föraren agerade på helt rätt sätt”, skriver Vibeke Tofteby på Facebook och avslutar:

”Härligt att uppleva stor medmänsklighet en helt vanlig kväll på vägen hem i bussen”.

Bussbolaget stöttar chaufförens beslut.

– Om man tänker sig att flickan hade kommit bort eller att någonting hade hänt, så hade det varit hemskt både för förare och passagerare. Det har varit incidenter där det har hänt fruktansvärda saker med unga flickor så om vi kan hjälpa till att undvika det, vi vill det. Jag tror att föraren agerade mycket bra säger Mette Julbo, biträdande chef för Midttrafik till TV 2.

Annons