Annons

Dansk lärare läxar upp föräldrar – nu sprids lappen som en löpeld

Annons

I skolan ska barnen lära massor av olika ämnen. Men något som lärarna dock förväntar sig att barnen ska lära sig hemma är,punktlighet, artighet och respekt.

Detta kan tyvärr glömmas bort och det är just därför en lapp sattes upp på på Kildevældsskolen i Köpenhamn. När föräldrarna skulle hämta sina barn under förra veckan, möttes de av en handskriven lapp på klassrumsdörren. Lappen var en påminnelse till föräldrarna om att barnens uppfostran borde ske i hemmet, inte i skolan.

Förra veckan publicerade Martin Jørgensen en bild på lappen på sin Facebook-sida som har delats över 9000 personer, tillsammans med texten: ”För oss med skolbarn – en fin liten påminnelse. Uppfostran måste ske i hemmet, inte i skolan.”


Så här stod det på lappen:

”Till alla föräldrar

– Vi påminner alla föräldrar om att det är hemma man lär sitt barn de magiska orden: Hej, snälla, varsågod, förlåt och tack!

– Det är också hemma man lär dem att vara schyssta, att inte ljuga, komma i tid, vara flitig, vara solidarisk och att respektera sina vänner, de äldre och alla lärare.

– Hemma lär man sig också att vara renlig, inte prata med mat i munnen och inte skräpa ned på golvet eller i naturen.

– Det är också hemma man lär sig att vara organiserad, att ta väl hand om sina tillhörigheter och att inte röra andras.

Här i skolan lär vi dem danska, matematik, historia, idrott, geografi, fysik, naturvetenskap, engelska och idrott. Vi förstärker bara den uppfostran barnen får hemma av sina föräldrar.”

– Jag tycker att budskapet var så exakt och skarpt, och jag tänkte att andra skulle kunna dra nytta av att påminnas om detta, säger Martin till danska TV2.

Håller du med Martin? Dela gärna för att sprida budskapet!

Annons