Annons

Pappa Richard efter sonens död: Här är de 10 viktigaste sakerna jag lärde mig när min son dog

Annons

Det har gått lite mer än ett år sedan Richard förlorade sin treårige son, Hughie, i en hjärnblödning.

Medan Richard försöker att läka såren delar han med sig av tio saker som som han lärt sig sedan sonen dog. Detta har Richard skrivit på sin Facebooksida, och det dröjde inte länge innan The Mirror uppmärksammade det.


1. "Du kan aldrig pussa och älska för mycket."

2. "Du har alltid tid. Sluta med det som du håller på med och lek, även om det bara är för en minut. Ingenting är så viktigt att det inte kan vänta."

3. "Ta så många bilder och spela in så många videoklipp som det bara går. En dag kan det vara allt som du har kvar."

4. "Spendera inte pengar, spendera tid. Tror du att beloppet spelar någon roll? Det gör det inte. Det är vad ni gör som spelar roll. Hoppa i vattenpölar, gå på promenader. Bada i havet, bygg ett läger och ha roligt. Det är allt de vill. Jag kan inte minnas vad vi köpte till Hughie, jag kan bara minnas vad vi gjorde."

5. "Sjung sånger tillsammans. Mina gladaste minnen är från när Hughie sitter på mina axlar eller bredvid mig i bilen och sjunger med till våra favoritlåtar. Minnen skapas med musik."


6. "Gläds av de de vardagliga sakerna. Kvällstid, sängdags, sagoläsning. Middag tillsammans. Lata söndagar. Gläds av de de vardagliga stunderna. Det är dem jag saknar mest."

7. "Pussa alltid dem du älskar hejdå. Och om du glömmer: gå tillbaka och pussa dem. Du vet aldrig när det är den sista gången du får chansen."

8. "Gör tråkiga saker roliga. Att handla mat, bilresor, gå till affären. Var tramsig, dra skämt, skratta, le och ha det trevligt. Det är bara måsten om du behandlar dem som det. Livet är för kort för att inte ha roligt."

9. "Skriv dagbok. Skriv ner allt som dina små gör som lyser upp din värld. De roliga sakerna som de säger, de gulliga sakerna som de säger. Vi började med det här efter att vi förlorade Hughie. Vi ville minnas allt. Nu gör vi det för Hettie och vi kommer att göra det för Hennie också. Du kommer att ha minnena nerskrivna för alltid och när du är äldre så kan du se tillbaka och glädjas åt varje stund."

10. "Om du har dina barn med dig – för att pussa dem godnatt, för att äta frukost med dem, för att gå till skolan med dem, för att låta dem börja på universitetet, för att se dem gifta sig – då är du välsignad. Glöm aldrig det. ❤️"

Dela gärna om du tycker att fler borde att del av listan.

Annons