Annons

Kritikstorm mot Pernilla Wahlgren för nyårsresan till fjällen – sonen tvingades söka vård

Annons

Pernilla Wahlgren får kritik för sin fjällresa över nyår.

I sin podd berättar hon att hennes son behövde sjukvård efter en skidolycka.

Sedan nyheten om att Pernilla Wahlgren rest till fjällen för att fira nyårs nått det offentliga ljuset så har kritikstormen inte låtit sig vänta. På sociala medier har artisten och realitystjärnan fått motta högljudda kommentar om hur olämpligt beslutet om att resa någonstans var – och vilka risker hon utsätter vården för.

Inför jul och nyår uppmanade Folkhälsomyndigheten svenska folket att ta sitt ansvar för att minska spridningen av coronaviruset.

”Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig,” skrev FHM i sina nationella allmänna råd som gällde från och med 14 december.

Och som om inte själva resan var nog, så tvingades Pernillas son Theo att uppsöka sjukvård, detta efter att ha skadat sig i backen.

 – Kristin Kaspersen var ju där också och vi hade supertrevligt – vi har verkligen hunnit umgås. Hon hade bokat bord på ett ställe där vi skulle käka lunch så jag skrev till Theo och hans kompis att de skulle komma dit, berättar hon i podden ”Wahlgren och Wistam” som hon har tillsammans med Sofia Wistam.

– Sedan kommer han och har jätteont för han har ramlat i backen.

– Jag fick tag på sjukvårdare och då hade han brutit ett ben i axeln. Så jag kom hem med en kille i mitella. Men han behövde inte gipsa och det är jag jätteglad för.

Vidare berättar hon i podcasten att det hela flöt på bra under hennes vistelse och att det följdes de rekommendationer som finns.

 – Alla håller jätteavstånd i liftarna, du är utomhus och alla har munskydd ändå. Alla har ju visir och hjälmar. Man har ju något för munnen när man åker skidor – i alla fall jag.

– Det stod vakter utanför matbutikerna och man fick bara gå in två och två, så det var lång kö utanför, där man också håller avstånd – för det har vi liksom lärt oss nu.


Vad tycker du om detta? Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet på Facebook!

Annons