Annons

Föräldrarnas geniala knep räddade barnet från okända kidnapparen i Falkenberg

Annons

En okänd man försökte lura med sig ett barn i Falkenberg. Men tack vare att barnets föräldrar hade kommit överens om ett lösenord ifall något liknande skulle hända så kom barnet undan.

Mannen hävdade att han fått i uppgift av barnets föräldrar att hämta barnet. Då frågade barnet efter lösenordet. Den frågan gjorde mannen så förbryllad att han helt sonika åkte därifrån. Nu hyllas barnet av polisen, skriver SVT.

– Det låter ganska smart. Det är så klart bra att folk är uppmärksamma och misstänksamma. Har det här barnet kommit på det här själv så är det väldigt rådigt gjort, säger Andreas Persson, stationsbefäl i Falkenberg till SVT.

Related image

Polisens uppmaning till föräldrarna

Nu har polisen en uppmaning till alla föräldrar som har barn som går i skolan: Prata med barnen. Som förälder är det viktigt att man pratar med sina barn och informerar dem om i fall det är någon annan som ska komma och hämta dem.

– Och i så fall får det gå genom lärarna, att föräldrarna kontaktar lärarna som säger till barnen att någon annan kommer och hämtar. 

Polisen berättar att det förekommer att främmande personer försöker plocka upp skolbarn, men det händer inte ofta. Att barnen har koll på vad som gäller försvårar gärningsmännens intentioner.

– Det försvårar för sådana här gärningsmän om föräldrarna lär sina barn sådana här saker.

Jag tycker verkligen detta var ett bra tips till alla föräldrar, så hjälp gärna till att dela detta vidare.

Annons