Annons

Mamma delar 21 roliga tips för nyblivna föräldrar

Annons

Alla föräldrar behöver en vän som Laura Mazza. Den australiska bloggaren har delat berättelser om allt från postpartum ångest till att prutta i yogaklassen. Nu har mamman till Luca, 3 och Sophia, 18 månader, skrivit en rolig lista med titeln "21 tips om hur man förbereder sig på en bebis" och det är en väldigt rolig läsning.

“21 tips på hur du förbereder inför att bli förälder:

1. Ställ ett alarm som ringer varannan timme. Alarmet måste vara högt nog för att din granne ska höra det, samt i högt tonläge och repeterande.

2. Låt alarmet stå på i en timme samtidigt som du hysteriskt springer runt i ditt hem. Om det är natt, se till att somna om tio minuter innan alarmet börjar ringa igen.

3. Vakna klockan 04.00.

4. Klä på dig. Sen häller du ett glas mjölk över dig själv.

5. Häll även mjölk i sängen.

6. Spreja lite mjölk på dina bröst, i närheten av bröstvårtorna.

7. Duscha inte.

8. Först efter åtta dagar kan du börja fundera på den där duschen. Medan du duschar, stäng av och sätt på vattnet flera gånger. Kliv ur duschen mitt i schamponeringen.

9. Sluta borsta tänderna.

10. Gå och lägg dig klockan 20, men var vaken till klockan 01. Om någon frågar vad du gör, säg att du har lite ensamtid.

11. Ät mat med en hand.

12. Se till att maten är kall.

13. Koka 20 koppar kaffe. Drick inte en enda av dem.

14. Gå på en promenad med barnvagnen. Låtsas at du är osynlig och uppmuntra folk att endast prata med din barnvagn.

15. När någon frågar “hur går det?” behöver du bara prata om bajs och sömn.

16. Gråt. Mycket.

17. Skaffa trådlöst internet så att du kan googla allt. Öva med att googla saker så som ‘kolik’,’varför vill inte min bebis sova?’, ‘hatar min bebis mig?’ och ‘hur stoppar jag tillbaka min bebis i livmodern?’

18. Ät tårta. Ingenting annat, bara tårta.

19. Fråga människor om råd rörande allt, och be dem att bli extra ingående om ämnena. Säg att det är okej att de är nedlåtande ifall du berättar att du gör på ett annat vis.

20. Vakna mitt i natten alldeles förvirrad och skrik “var är bebisen?”

21. Titta på din partner när han eller hon sover och föreställ dig att stoppa in en liten pinne i hans eller hennes snarkade mun. Hata honom eller henne. Säg till din partner att han eller hon är en idiot och ignorera sedan svaret. Ju mer ni ignorerar varandra, desto bättre kommer ni klara detta. Om din partner ser förvirrad ut när du gör så… Så är ni redo!

Lycka till! Hoppas ni får världen finaste och snällaste bebis. Jag skickar styrkekramar till er.”

Annons