Annons

Bianca Ingrossos smyckesbolag polisanmäld – kan leda till fängelsestraff

Annons

Bianca Ingrossos och Lovisa Worges smyckes företag Ani Jewels har hamnat i blåsväder. Tidningen Resumé har försökt granska bolaget, men har nekats tillgång till aktieboken. Det är ett lagbrott som nu har lett till en polisanmälan.


Ani Jewels grundades av influencern Bianca Ingrosso och hennes vän Lovisa Worge efter framgångarna med Caia Cosmetics. Men det är oklart vilka andra investerare som står bakom duon. Enligt företagets hemsida är Ani Jewels ett smyckesmärke som erbjuder högkvalitativa produkter till ett rimligt pris.


Resumé har arbetat med en granskning av influencerföretag och begärde att få se Ani Jewels aktiebok. Men bolaget vägrade att lämna ut den med hänvisning till interna policyer, sekretesskrav och skyddet av personlig information. I ett mejl till Resumé framkom det att de inte ville publicera informationen till allmänheten.

Det är dock ett brott mot aktiebolagslagen (ABL) som säger att alla bolag måste hålla sina aktieböcker tillgängliga för den som vill se dem. En aktiebok är ett register över alla aktieägare i ett bolag och hur många aktier de har. Den som inte håller aktieboken tillgänglig kan dömas till böter eller fängelse i högst ett år.


Resumé har nu polisanmält Ani Jewels för att inte följa lagen. Tidningen menar att det är viktigt att granska influencerföretag eftersom de har stor makt och påverkan över sina följare och konsumenter.

Annons