Annons

Ingen dyker upp för att fira 61-åringens födelsedag – när han reser sig upp vänder allt

Annons

Födelsedagar är mycket speciella tillfällen för de flesta av oss. Vi omger oss med våra vänner och familj för att tillbringa tid tillsammans. Det var Eduviges avsikt, en man som var 61 år och bestämde sig för att boka bord på en restaurang i Veracruz, Mexiko, för att fira sin födelsedag med sina nära och kära från hans sida.

Eduviges var väldigt uppjagad. Han plockade fram tallrikar, dekorera och placerade tårtan på bordet och väntade otåligt för gästerna att komma fram. Och väntade. Och väntade.

Tiden gick och ingen kom. De andra gästerna i restaurangen började undra vad som pågick.

Efter ett tag fick han ett sms och läste han meddelandet – väldigt glad av förväntan.

Men lyckan vändes snabbt till besvikelse. Släktingarna skulle inte komma.

Men istället för att ge upp och gå hem, reste sig mannen upp inför restauranggästerna och sa med hög röst:

”Det är min födelsedag i dag, jag är 61 år gammal och jag har gjort i ordning för fest. Jag har köpt en tårta eftersom jag skulle träffa min familj här för att fira min födelsedag. Jag hoppades att mina barn, barnbarn och min fru skulle komma. Men som ni ser har ingen dykt upp”

Med gråten i halsen sa han sedan:

”Det är därför jag nu frågar om någon vill göra mig sällskap för att fira min födelsedag och sjunga ’Ja må han leva’. Jag skulle vara oändligt tacksam”.


Främlingarna på restaurangen tvekade inte en sekund och gick direkt till Eduviges och sjöng till honom. Trots att de inte kände honom var de fortfarande villiga att dela detta speciella ögonblick med honom, så han inte skulle vara ensam, berättar en av gästerna, Patty Rodriguez, för Antena 3.

Hans egen familj hade svikit honom på denna viktiga dag men dessa främlingar visade värme och medmänsklighet mot en människa som behövde det som mest.

Jag hoppas att den här berättelsen kan hjälpa oss att komma ihåg våra anhöriga.

Annons