Annons

Sjuksköterskan fick nog av patienternas gnäll – hyllas av tiotusentals efter ärliga bilden från akuten

Annons

Kay Müller från Tyskland har arbetat som ambulanssjukvårdare i flera år. Den fina gränsen mellan liv och död, där varje minut räknas är vardagsmat för honom. Patienters "gnäll" på långa väntetider fick honom att reagera och posta den här ärliga bilden från akuten. 

”Om en patient i väntrummet frågar mig igen varför han måste vänta i 2 timmar (Efter tio minuter och ja, jag får den här frågan varje gång trots att jag är en ambulanssjukvårdare och inte arbetar på sjukhuset), så skulle jag vilja visa honom den här bilden.

Jag är säker på att han förstår att hans brutna tånagel eller feber kan vänta tre timmar till.  Det här mina vänner, är hur en riktigt akut ser ut. Du borde ha gått till din husläkare eller vårdcentral med din snuva, inte åkt in till akuten. Jag är ledsen om jag lite hård, men jag tycker det är skrämmande att folk tar allt för givet hela tiden.

Jag frågar ofta mig själv vad de ens gör på akuten, när de kan åka till vårdcentralen istället.”


De hårda men ärliga orden från ambulanssjukvårdaren hyllas av tusentals på Facebook. I skrivande stund har posten över 20 tusen likes och över 15 tusen delningar.

Läget i Tyskland liknar det i Sverige med patienter som söker sig till akuten när de egentligen borde besökt sin vårdcentral. Dela gärna vidare så att folk förstår skillnaden mellan akuten och vårdcentralen!

Annons