Annons

En av de mest kända psykologerna i världen ger oss 22 regler för att förbättra vår livskvalitet

Annons

Med nästan 30 böcker om ämnet psykologi och personlig utveckling, och över hundra artiklar som publicerats i olika ryska eller internationella tidningar eller tidskrifter är Dr. Mikhail Litvak utan tvekan en av de bästa psykoterapeuten och psykologen i världen.

Här är 22 regler att följa i livet om du vill blomstra enligt Dr Mikhail Litvak.


1. Sök inte lyckan. Lycka är inte ett materiellt ting, utan något som finns inuti dig. Det är därför nödvändigt att utveckla sina egna förmågor och fundera över vilka mål man uppnått.

2. Var inte beroende av andras positiva bedömning. Det är viktigt att du är nöjd med dig själv och säker på dina egenskaper.

3. Be inte andra om tillstånd eller godkännande. Om du vill ha något, vidta åtgärder för att få det, vänta inte på att få samtycke från andra.

4. Var en mogen människa. Använd din kunskap för att uppnå dina mål, utan att slösa tid på att kritisera eller skylla på andra.

5. Planera prioriteringar och handlingar. På så sätt kommer du att nå dina mål mer effektivt.


6. Ingen får uteslutas. I kapplöpningen för personligt förverkligande går vissa snabbare fram än andra, men ingen bör uteslutas och alla har rätt att springa och vara lyckliga, även du.

7. Det är omöjligt att tillgodose alla. Vi kan inte tillgodose alla. Försöket att göra det kommer bara att göra dig trött både emotionellt och fysiskt och skapa dåliga känslor.

8. Ta avstånd från de som enbart hjälper dig av eget intresse. Om någon har gjort dig en tjänst och försöker få dig att känna dig otacksam eller skyldig, tacka henne/honom, betala tillbaka skulden och ta avstånd.

9. Sökandet efter lycka lockar till sig avund. Någon utan drömmar eller som inte har uppnått dem kommer att börja prata illa om dig,  ignorera henne/honom.

10. Förträng inte negativa känslor. Även de mest deprimerande sinnesstämningarna kan hjälpa dig att utforska djupet av din själ och lära känna dig bättre, på så sätt kommer du att veta bättre vad du vill och hur du ska uppnå det.

11. Tala med dina fiender. På så sätt blir du medveten om de fel och dåliga vanor som du inte kan se i dig själv.

12. Fantisera om realistiska drömmar. Håll fötterna på jorden, annars kommer du att förlora koncentrationen och känna dig frustrerad.

13. Slösa inte tid på ytliga personer. Du kommer bara att slösa bort din tid, det är bättre att läsa en bra bok.

14. Fördjupa dig inte I andras liv. Fokusera på något mer konstruktivt, som vetenskap eller filosofi.

15. Din största fiende är du själv. Ju tidigare du blir medveten om detta, desto lättare kommer du att övervinna hindren på din väg.


16. Lyssna inte på dem som inte uppskattar dig. När du har uppnått dina mål kommer kritiken från andra inte längre att ha något värde.

17.  Var redo att växa personligt och professionellt. Acceptera förändring, det är viktigt för att kunna uppnå lycka.

18. Var inte rädd för att tala med andra. Särskilt om du inte känner dem. Du kan berika din kunskap och de kommer att tänka på dig på ett positivt sätt.

19. Ensamhet är inte negativt. Ibland är det viktigt att vara ensam ett tag för att kunna växa emotionellt och andligt

20. Det finns ingen manlig och kvinnlig logik. Det som finns är förmågan att vara klok och att tänka korrekt.

21. Dela din lycka. Detta är det enda sättet att öka den.

22. Lev för dig själv. Du behöver inte bevisa något för någon.

Dela gärna vidare.

Annons