Annons

Dricker du kaffe? Då är risken stor att du får i dig krossade kackerlackor

Annons

Om ditt kaffe är tillverkat av färdigmalda bönor, finns det en ganska god chans att du dricker krossade kackerlackor och andra insekter, skriver The Mirror.

Det är enligt en forskare, som avslöjade att entomologer som arbetar med kackerlackor ofta utvecklar en allergisk reaktion mot insekterna - och samtidigt utvecklar en allergisk reaktion mot färdigmald kaffe.

Douglas Emlen, biologiprofessor på University of Montana, lyfte upp det här efter en forskningsrapport om skalbaggar som genomfördes 2009, enligt news.com.au.

Dr Emlen beskrev hur han, som student, körde runt om i landet med sin professor i slutet av 80-talet som var "hårt beroende av koffein" och ofta fick dem att köra upp till 45 minuter långa omvägar för att hitta någonstans som serverade kaffe gjort på hela bönor.

”Han förklarade för mig att han endast drack kaffe gjort på hela bönor – på grund av kackerlackor”, sa Emlen i intervjun.

Efter åratal av studier i entomologi, läran av insekter och deras relationer med människor, blev professorn allergisk mot kackerlackor efter att ha jobbat med insekterna så ofta.

Svårt att filtrera bort krypen

Han kunde inte röra vid en kackerlacka utan att få en allergisk reaktion - och märkte dessutom av samma tecken när han drack vanligt bryggkaffe, enligt egen utsago.

Professorn förklarade för Emlen att färdigmalet kaffe tas fram och bearbetas genom enorma lagerhögar och behållare som lätt infekteras av kackerlackor.

Enligt Emlen har USA länge tillåtit att bryggkaffe innehåller upp till 10 procent insekter, skriver The Mirror.

Tryck nu på dela-knappen för att varna alla dina kaffe-älskande vänner!

Annons