Annons

Mamman låter sin son adoptera ett husdjur och han väljer en gammal och överviktig katt

Annons

Som barn är det ganska vanligt att drömma om att få ett husdjur, en hund eller en katt och kanske växa upp tillsammans med det. Många barn hoppas på att övertyga sina föräldrar om att skaffa ett husdjur och tjatar ofta om det i flera år.

Inte alla har turen att få en hund eller en söt liten kattunge - det finns de som inte ens får en guldfisk! - men den här lilla pojken vid namn Easton hade det enklare, eftersom hans mamma valt att ta med honom till ett djurskyddshem för att välja ut det djur han gillade bäst. Till allas överraskning valde Easton inte en av de söta och gulliga små hundarna på hemmet, inte heller en söt liten kattunge på några månader, hans val föll på en stor gammal orange katt med namnet Tiny!

Easton's Mom told him he could adopt a new pet. He had the choice between a puppy dog or a cat. He chose to adopt Tiny,...

Posted by Exploits Valley SPCA Adoptables on Tuesday, September 5, 2017

Med tanke på att många föräldrar inte går med på att deras barn vill adoptera ett djur, kan vi betrakta det som något ärofyllt att en mamma tillåter sin son att välja sitt eget husdjur. För ett barn är det som att komma in i en butik full av godis och få välja och vraka - om vi bortser från det faktum att godisarna i fråga är väldigt söta djur på jakt efter kärlek och omtanke. Det faktum att man måste nöja sig med bara ett djur gör valet ganska svårt.

Easton hade inga intentioner inte missa chansen att få välja en alldeles egen vän och när han väl klev in på djurskyddhemmet följde han helt enkelt sitt hjärta och valde en enorm tioårig katt som just förlorat sitt hem.


En blyg, överviktig kattunge med en stor rund mage som älskar att bli kliad - är orden som volontärerna använde för att beskriva Tiny. Trots sitt namn är katten definitivt robust och går inte obemärkt förbi. Den äldre katten och hans syster Trinity hade lämnats på hemmet av den tidigare ägaren på grund av "oförutsedda omständigheter". De två katterna, bror och syster, hade aldrig knytit an särskilt mycket och kunde därför följaktligen hamna i separata hem.

Ända sedan han kom ut ur buren har Tiny gosat med sin nya husse och lämnar honom aldrig. Denna katt hade verkligen tur!

Han ville ha katten som ingen annan ville ha – den 10 år gamla Tiny. Så här förklarar djurhemmet Exploits Valley SPCA Adoptables det hela på sin Facebook-sida:

”Eastons mamma sa åt honom att han fick adoptera ett nytt husdjur. Han kunde välja mellan en hundvalp eller en katt. Han valde att adoptera Tiny, en tio år gammal katt som precis hade förlorat sitt hem. På vägen hem fick Tiny komma ut ur sin kattbur och gosade med sin nya ägare och har sedan dess varit fäst vid honom Bra jobbat Easton, Tiny är en katt med tur!” skriver djurhemmet till bilden som lades upp på Facebook för två år sedan, och som sedan dess fått över 50 000 gilla-markeringar och delningar.❤️

Därför tycker jag att vi fortsätter att hylla denna djurhjälte som har ett gott hjärta för våra fyrbenta vänner genom att gilla och dela!

Det är dessutom alltid att föredra att adoptera husdjur! Bra jobbat, grabben!

Annons