Annons

S-politikern föreslår: Totalförbjud fyrverkerier – för djurens skull

Annons

Riksdagsledamoten Ingela Nylund Wats (S) har skickat in en motion som innehåller ett förbud av försäljning och användning av fyrverkerier i Sverige, för djurens skull.

Det är inte långt kvar till nyårsafton. Och redan nu är debatten om fyrverkerier igång. En fråga som fungerar som vattendelare för många. Vi är många som uppskattar att se vackra och häftiga eldspel på himlen. Men för många är det bara oljud, som skrämmer djur och barn. Dessutom skadas människor varje år.


Nu har Ingela Nylund Wats (S) skickat in en motion till riksdagen om att totalförbjuda raketer.


”Under dagarna kring t ex nyår och påsk är problemet ibland så omfattande att människor inte vågar gå ut. Dessutom innebär raketerna och smällarna ett stort lidande för många djur”, skriver Ingela i sin motivering till motionen.

Vidare går det att läsa:

”Raketer används allt oftare helt felaktigt och riktas till och med ibland direkt mot människor, kollektivtrafiken, ambulanser, polis och brandkår.”

Riksdagsledamoten hpppas på ett totalförbud, och om det inte är möjligt, göra fyrverkerier tillståndspliktiga.

”Om ett totalförbud inte bedöms möjligt att införa bör regeringen i stället se över möjligheterna att göra all användning av fyrverkerier tillståndspliktig.”

Vad tycker du, borde man totalt förbjuda fyrverkerier? Skriv gärna vad du tycker och dela vidare!

Annons