Annons

Har du denna planta i huset kommer du aldrig se möss, spindlar och andra insekter igen

Annons

En underbar växt i kampen mot plågorna

Den viktigaste rollen insekter är att hjälpa organiskt material att brytas ner. Men trots sina många viktiga uppgifter, är insekter något du inte vill se någonstans nära dig, speciellt i ditt hem.

Här presenterar vi en helt säker metod för att bli av med insekter och gnagare. Detta är inte som insektsmedel du köper, men det är lika, om inte mer effektivt.

Det är helt naturligt och det kommer få ditt hum att lukta rent och fräscht.

Vad du behöver är färsk mynta, en aromatiska växt som är värdesatt både för sina medicinska egenskaper och för dess friska doft.

Hur man använder den?

1. Pepparrmynt i strumpan

Om du vill ha en snabb lösning så är den här metoden bäst. Lägg lite torkad pepparmynta i en strumpa och placera strumporna på platser där du misstänker att mössen eller andra skadedjur tar sig in.

2. Pepparmynt-växter

Insekter som spindlar, myggor, skalbaggar och möss hatar lukten av pepparmint. Genom att placera pepparmyntsväxter hemma hos dig och odla dem utanför ditt hem stöter du bort dem.

3. Hemmagjord spray

Koka lite vatten och blanda sedan i några torkade myntablad. När du fått en stark blandning låter du vätskan svalna. Häll i en sprayflaska och använd den som en extra rengöringsspray i skåp eller garderober där du har hittat spår efter gnagare eller där insekterna tar sig in.

Annons