Annons

Kjell, 77, skadade axeln i olycka - nu visar han hur man gör egna halkskydd

Annons

Förra vintern halkade Kjell Åberg, 77, och skadade axeln. Nu har han kommit på en idé som ska göra att han undviker framtida repriser.

När 77-åriga Kjell Åberg promenerade under mellandagarna som han såg en äldre dam som hade problem att ta sig fram, något som han tidigare berättat om i Värmlands Folkblad.

– Det var blankis med lite fastfrusna sandkorn här och där. Jag träffade en grannfru i området, som gick väldigt försiktigt. Jag frågade om hon inte hade något halkskydd, men då svarade hon att det var för klumpigt för att använda, berättar Kjell för Expressen.

Kjell som har en bakgrund som uppfinnare kom då på en lösning på problemet. 


Han hämtade ett kilo grus i en hög och köpte epoxylim. Därefter värmde han upp gruset på en plåt i ugnen så att det blev helt torrt. Skorna ställde han på ett element så att fotsulorna också skulle bli torra. Sedan använde han tvåkomponentslimmet som fäster på både gummi och sten. Gruset trycktes fast mot den limmade sulan och sedan lät han det torka över natten.


Skulle det vara så att en del av gruset försvinner så är det bara att limma på mer, säger Kjell.

Nu vill Kjell uppmana andra pensionärer att också gå ut och röra sig, för att hålla sig pigga.

– Jag vill uppmuntra pensionärer att gå ut och röra på sig och inte sitta inne. Man blir ensam som gammal, även fast man har släkt och vänner i närheten. Det gäller att ta hand om sig själv.

Nedan kan du se ett klipp som Kjell själv har gjort på YouTube:

Annons