Annons

Så stoppar du smärta i ischias omedelbart – med endast en tennisboll

Annons

Ryggsmärta är vanligt bland folk. Människor i olika åldrar lider av ryggproblem. Tätt ansluten till ryggsmärta är ischias. Det är orsakat av problem med ischiasnerven.

Denna nerv börjar från nedre delen av ryggen och går in i båda benen. Lägre nivå av fysisk aktivitet och fetma är de främsta orsakerna till ryggsmärta, säger experterna.

Det gör verkligen ont. När problemen med ryggen uppstår, tar vi vanligtvis några piller eller några starkare mediciner. Ibland kan ett enkelt verktyg eller en övning vara ganska användbar för att hantera sådana problem.

En annan beprövad metod att mildra smärtan är att kyla den drabbade delen av kroppen. Dessutom är akupunktur- och kiropraktikbehandlingar också användbara

Videon nedan visar några vanliga övningar som kan hjälpa dig i sådana situationer.

Som vi alla vet, om inte smärtan går iväg av sig, är det där för att göra oss obekväma. Lyckligtvis finns det här en övning med en tennisboll som kan få dig att må bättre.

Övningen börjar med att sätta tennisbollen i det drabbade området. 

Börja trycka bollen mot området som ilar. Kommer det en intensiv smärta, betyder det att du träffar rätt punkt. Rid ut smärtan genom att andas djupt och långsamt tills det börjar släppa. Tryck bollen mot det utsatta området i 30 till 60 sekunder. Ta sedan bort bollen några sekunder och tryck igen på ett område som smärtar.

Du bör inte göra övningen i mer än 10 minuter, men vid det laget ska smärtan ha minskat.

Dela gärna knepet med andra, de kommer att tacka dig.

Annons