Annons

Kvinnan våldtogs och rånades på väg till jobbet - misstänkt gärningsman fastnade på film

Annons

Kvinnan var på väg till jobbet när hon rånades och våldtogs av en pistolbeväpnad man i en skogsdunge intill Östbergavägen i södra Stockholm. Nu vill polisen ha hjälp att identifiera den misstänkte gärningsmannen som fångades på film när han tog ut pengar från kvinnans konto, skriver Aftonbladet.

Tisdagen den 25 september vid sjutiden på morgonen lämnade den 36-åriga kvinnan sin bostad för att gå till jobbet. I korsningen Östbergavägen/Tussmötevägen i Östberga gick hon in på en cykelbana som går längs med Östbergavägen och Årstafältet. Där mötte hon en ung man.


– De passerade varandra, men sedan fick hon en obehagskänsla och vände sig om. Då var han på väg efter henne, säger Sophia Lennermark vid polisen i region Stockholm Syd. Mannen tog fram en pistol och tvingade in kvinnan i en skogsdunge. Där våldtog han henne och rånade henne på hennes mobiltelefon och bankkort.

– Det är ett hänsynslöst beteende. Han hade inget konsekvenstänk och tog väldigt stora risker att bli upptäckt, säger Sophia Lennermark till Aftonbladet.

Kort efter överfallet, vid 07.30, tog en ung man ut en stor summa kontanter från kvinnans kort i en bankomat på Brunnbyvägen i Östberga.

En övervakningskamera vid en intilliggande butik fångade den misstänkta mannen på bild. Polisen misstänker att det är samma man som begick våldtäkten och rånet. De efterlyser nu hjälp att identifiera honom.

Han håller en näsduk över ansiktet, så man ser bara ögonen på honom. Men jag tror att om man känner den här killen så känner man igen honom, säger Sophia Lennermark.


På filmen är mannen klädd i en mörkblå jacka med vita detaljer, en vit huva uppdragen över huvudet och bär en svart sidoväska med siffrorna 05.


– Det är av otroligt stor vikt att den här mannen grips så att vi minimerar risken för nya överfall, säger Sophia Lennermark.

Polisen vill också komma i kontakt med två cyklister som passerade cykelbanan längs Östbergavägen och Årstafältet.

Titta på filmen nedan och dela vidare polisens efterlysning – så den misstänkte våldtäktsmannen åker fast och inte skadar fler!

Annons