"Nu är jag fri från allt." 14-åringen tog sitt eget liv. Brevet är så smärtsamt, men alla borde läsa den.

Det skulle vara svårt att läsa detta utan att få en tår i ögat.

Barn är mobbade varje dag - I hela Sverige. Först på skolan, därefter sker mobbningen på nätet. Det kan vi aldrig acceptera, eftersom resultatet av mobbning är så smärtsamt.

"7–8 % av både pojkar och flickor i Sverige är mobbade. Det motsvarar ungefär 60 000 elever." Skriver Friends.

Det är helt sjukt - vi finner inga ord!

Brevet du ska läsa nedanför handlar om en 14 år gammal kille som tyvärr inte lever längre. Brevet är skrivet av polisen i Helsingfors, i ett försök att mer bör ingripa när de ser ett barn som mobbas. Brevet har de finska polisen lagt ut på Facebook. Vi har översatt brevet till svenska.

"Här är brevet:

Du retades lite med din klasskamrat i skolan. Det var ju inte så farligt. Du skrattade med när de andra gömde undan hens saker och mobiltelefonen var det ju alla som tog gemensamt. Varje skoldag började med att ni retades med er klasskamrat. Det var kul och dessutom så gjorde ju alla det.

Skoleleven i den här historien var 14 år gammal när hen för några år sedan tog sitt liv. Hen var rädd varje dag. Under det sista halvåret hade hen inga vänner alls och orkade inte mer. Efter sig lämnade hen bara lappen med meddelandet ”Snart är det ingen som bråkar mer med mig”.

Vi vill inte att den här historien ska upprepas.

Bestäm dig för att du inte deltar när andra retas. Var stark och säg ifrån. Berätta för lärarna ifall det inte hjälper att säga ”nu räcker det, sluta”. Lärarna ser nämligen inte allting. Ta ett kliv framåt och berätta om vad sker för lärarna eller för dina föräldrar.

Är du utsatt för mobbning? Du är inte ensam. Genom att prata om det får du hjälp. Precis som lärarna ser inte vi heller allting men vi vill hjälpa dig för att SKOLMOBBNING ÄR ETT BROTT.

- Polisen."

Gör dagens goda gärning. Dela och gilla detta inlägg på Facebook - så MEST som möjligt så alla kan se detta brev. Mobbning är ett växande problem i Sverige, och den här artikeln skulle vara ett steg i rätt riktning.

Dela på Facebook