Annons

Därför ska du lägga 1 citronhalva i diskmaskinen – anledningen är fantastisk

Annons

Nästa gång du har använt pressad citron i matlagningen, kasta inte det som blir över, stoppa det i diskmaskinen istället.

Du behöver inte gå och köpa en ny citron, men om du har glömt en halv citron i kylen och hittar den efter dess förbrukning så kan du lika gärna låta citronen göra nytta och köra den i diskmaskinen. Disken blir ren och doften blir väldigt fräsch. Fruktköttet sprids inte över all disk. 

Precis som vinäger och bakpulver är citron riktigt bra (och miljövänligt) när det kommer till rengöring. Den doftar gott och har renande effekt. 

Lägg citronhalvan eller citronklyftan i bestickkorgen eller kläm fast på något annat bra ställe i diskmaskinen. Se bara till så att citronen inte kan lossna och fara omkring under diskningen. Sätt sen igång diskmaskinen med maskindiskmedel som vanligt.

Med hjälp av citron i diskmaskinen kommer både din disk och själva maskinen att bli fräschare. När du öppnar luckan möts du av en svag doft av citron. Använd citron regelbundet så hålls diskmaskinen ren och fräsch. Genom att återanvända en redan förbrukad citron tar du tillvara på alla citronens goda egenskaper på ett effektivt sätt. Det är både miljövänligt och smart!

Dela gärna vidare detta knep med dina vänner på Facebook, så att de också kan få skinande ren disk med hjälp av en citronhalva. De kommer tacka dig efteråt!

Annons