Annons

Mammans smarta knep för att ta bort stickor smärtfritt hyllas av tiotusentals användare på Facebook

Annons

Få saker är så irriterande och smärtsamma som att få ut stickor och flisor. Men det finns ett hemligt superknep – som nu hyllas av tiotusentals användare på Facebook.

Att få en sticka eller är varken kul för vuxna eller barn, att som förälder dessutom behöva få sitt barn att sitta lugn och stilla under hela proceduren är bara i sig en omöjlighet. I ett inlägg på Facebook har Claire Bullen-Jones delat med sig av sitt knep som kommer att göra att detta scenario ett minne blott. 


Om du har små barn hemma, har du nog en medicinspruta (dosspruta) hemma, och det är faktiskt det enda som behövs för detta fenomenala knep.

Allt du behöver göra är att se till att sprutan är ren, och att det sen finns lite luft längst ner i sprutan.


"Har ditt barn en sticka? Ta fram förpackningen och ta ut sprutan som kommer med den. Se till att den är ren, såklart!", inleder Claire inlägget med.

Hon skriver sedan att hålet i ena änden av sprutan bör placeras ovanför stickan. Genom att sedan dra ska stickan lossna – helt smärtfritt, enligt Claire. "Om det är en envis sticka, dra flera gånger!"


Kids got a splinter? Grab the calpol box and take out the syringe💉 that comes with it! Make sure it’s clean obviously!...

Posted by Claire Bullen-Jones on Wednesday, October 18, 2017

Dela vidare till alla föräldrar så att de också får ta del av detta smarta knep!

Annons