Annons

Lider du av sömnproblem? Denna hemmagjorda häxblandning får dig att somna på nolltid

Annons

Ungefär en tredjedel av befolkningen har sömnproblem av och till och förekomsten ökar med stigande ålder hos både män och kvinnor.

Sömnproblem kan bero på olika faktorer. Även om orsakerna kan skilja sig, är slutresultatet av alla sömnstörningar att kroppens naturliga cykel förändras av för lite sömn och den dagliga rytmen störs.

I denna djungel av mediciner och tillskott, kan det ibland vara allra enklast, och hälsosammast, att jobba med det som finns hemma.


Det finns något som kan hjälpa dig med sömnlöshet, nämligen en kopp te kokad på bananskall. Banan innehåller mycket magnesium och magnesium har visat sig kunna styra hur vår dagliga rytm fungerar. Först, se till att du använder en ekologisk banan. En icke-ekologisk banan kommer att fungera, men dessa är kraftigt sprutade grödor och du vill inte ha kemiska rester i ditt te.

dinsta

Du behöver:

1 ekologisk banan

1 liten kastrull vatten (tillräckligt för en mugg i vanlig storlek)

En liten dos av kanel

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull.

2. Skär bort båda ändarna av bananen. Lägg sedan den oskalade frukten i det kokande vattnet.

3. Koka i ungefär 10 minuter. När du har gjort det så använder du en sil eller ett durkslag, när du häller ned blandningen i din te-mugg.

4. Och som avslutning, eller som grädde på moset om du så vill - strössla över ett stänk kanel i ditt te – och njut!

Drick detta ca. 1 timme innan läggdags för maximal effekt. Sedan är det bara att hålla tummarna för en god natts sömn!

Dela gärna detta knep vidare för att sprida receptet vidare till dina vänner. Kan det hjälpa någon att slippa ligga sömnlös, så är det värt det!

Annons