Denna geniala rulle sprids över nätet - titta nu vad han fyller den med
I många hem har blomkål blivit väldigt populärt de senaste åren och därför tänkte jag nu tipsa om ett lite annorlunda recept på blomkål, som har gjort succé på nätet - blomkålsrulle fylld med goda ostar och kött.
Om ditt nyårslöfte är att försöka äta hälsosammare eller kanske tappa några kilon, då är detta receptet för dig. Vem visste att något så hälsosamt kunde smaka så bra?!
Du behöver:
Till botten:
450 gram blomkål
1 tsk olivolja
1 dl riven mozzarellaost
½ dl lagrad parmesanost
½ tsk salt
½ tsk italiensk salladskrydda
1 vitlöksklyfta
1 vispat ägg
Till toppingen:
2 dl färskost
1 dl getost
½ msk honung
10 gula körbärstomater
1 msk persilja
200 g biff
1 kvist rosmarin
Salt och peppar
Så här gör du:
1. Koka upp blomkål. Krama ur vätskan och mosa i en skål.
2. Tillsätt det vispade ägget, mozzarella, parmesan, italiensk salladskrydda, vitlök, salt och peppar till blomkålen och blanda alla ingredienser tillsammans med en gaffel.
3. Smeta ut blandningen jämnt på en bakplåt och sätt in i ugnen, 200 grader, i 20 minuter.
4. När plåten har svalnat lite, smet på ett lager färskost. Lägg sedan på körsbärstomater och persilja.
5. Skär biffen i tunna remsor och stek dem i en panna med rosmarin och vitlök. När de är färdiga, lägg dem då på plåten. Avsluta med getost och honung. Salta och peppra.
6. Lyft bakplåtspappret och rulla ihop hela paketet. Kör in rullen i ugnen, 200 grader, i ytterligare 10 minuter.
7. Nu är det klart. Här nedan kan du se en video på hur det går till. Tycker du också att det verkar smaskens? Dela gärna vidare!