Annons

Julgodis på bara 4 ingredienser: Så gör du dem själv med enkla receptet

Annons

Det här snöbollsreceptet fick oss på "jordnötssmör", men det slutar inte där! Dessa kakor är superlätta lätta att göra, man behöver varken använda spisen eller ugnen.

Du behöver:

• 2 dl florsocker

• 3 msk smör, smält

• 1 dl jordnötssmör

• 400 g vit choklad

• Strössel (valfritt)

Så gör du:

1. Blanda jordnötssmör, smör och florsocker i en skål, blanda väl.

2. Rulla till lagom stora bollar. Jag brukar göra dem ganska små.

Lägg dina bollar i frysen i ca 30-60 minuter. Då kommer de att behålla sin form när du sedan ska rulla dem i vit choklad.

3. Bryt chokladen i små bitar och lägg i en skål. Mikra chokladen i 30 sekunder och rör om tills chokladen är smält. Mikra inte för länge utan att röra, då kommer chokladen att brännas och bli obrukbar.

4. Om du har platsgafflar hemma kan du plocka fram en och bryta loss piggarna i mitten så att du bara har de yttersta kvar. Det fungerar också med en vanlig gaffel, men det är lite lättare med en plastgaffel.


Med hjälp av gaffeln dopar du en boll i taget i den vita chokladen och lyfter upp. Lägg den på ett galler så att överflödig choklad kan droppa bort. Lägg gärna bakplåtspapper under gallret så du kan återvända chokladen som blivit över.

Har du inget galler kan du lägga dem direkt på ett bakplåtspapper.

Om du vill göra dina jordnötsbollar extra fina kan du hälla över lite strössel.

5. När chokladen har stelnat är de klara att ätas. Jag gillar när de är lite kalla och lägger dem i kylskåpet, men de klarar sig även bra i rumstemperatur.

De brukar vara så populära att det nästan är lika bra att göra en dubbel sats på en gång.

Om du tycker att chokladen är för sött kan du välja en mörkare choklad till rullningen. Jordnötssmöret går även det att byta ut mot valfritt nötsmör eller mixade Oreo-kakor.

Här kan du se en video på hur man gör:

Annons