Annons

Du måste inte köpa ingefära - så odlar du ett obegränsat lager hemma!

Annons

Att odla örter och grönsaker hemma är ett bra sätt att få i sig färska råvaror och är också väldigt tillfredsställande. Men det är inte alla som har turen att ha en trädgård hemma. Men den goda nyheten är att ni behöver bara ett fönster med solljus för att odla i ert hem. Här förklarar vi hur ni kan odla ingefära hemma, i en kruka. 


1. Det är säkrast att köpa en ingefära att plantera från ett trädgårdsföretag. Ingefära från mataffären kan också gå bra, men den ska helst vara ekologisk eftersom den annars är besprutad med ämnen som hindrar den från att gro.

2. Lägg den i vatten över natten.

3. Plantera den i näringsrik jord, och i en låg och bred kruka. Eftersom ingefärans rötter växer horisontellt vill den ha plats att sprida ut sig.

4. Stick ner ingefäran så skotten pekar uppåt och täck rötterna med några centimeter jord.

5. Vattna rikligt och ställ krukan där det är varmt men skuggigt.

6. Efter ca en månad slår den rot och börjar skjuta skott.

7. Då är det dags att ställa krukan ljust och så varmt som möjligt. Kom ihåg att vattna den regelbundet med en sprayflaska.

Små bitar av ingefära kan skördas 3-4 månader, efter att tillväxten börjar.

Du kan gräva försiktigt efter knölar under ytan. Bryt eller skär det du ska använda och lägg sedan tillbaka jorden. Du kan fortsätta att skörda din ingefära hur länge som helst om du tar väl hand om den. Rötterna fortsätter att växa. Om du vill skörda mer kan du ta upp hela roten och börja om igen.

Titta på klippet nedan och dela gärna detta tips med familj och vänner på Facebook!

Annons