Annons

En bror och en syster skriver sin mammas dödsannons efter det att hon övergivit dem som barn: ''Världen kommer att vara en bättre plats utan henne''

Annons

"Världen är en bättre plats utan henne". Vid första ögonkastet verkar det inte vara den lämpligaste frasen att skriva i en dödsannon, även om det var så barnen valde att skriva vid sin 80-åriga mamma Kathleens död.

Det är inte ett skämt, men ren verklighet. För att förstå orsakerna till detta hat måste vi ta ett steg tillbaka. Året är 1962, när Kathleen, efter att ha gift sig med Dennis fem år tidigare, blir gravid med sin mans bror Lyle och bestämmer sig för att flytta till Kalifornien och överge sina två barn från hennes första äktenskap. Så, efter kvinnans försvinnande, ville dessa två "få det sista ordet" och med hjälp av dödsannonsen klargöra sina "känslor" gentemot sin mamma.


"Kathleen Dehmlow (Schunk) föddes 19:e mars 1938 till Joseph och Gertrude Schunk från Wabasso. Hon gifte sig med Dennis Dehmlow 1957 och fick två barn, Gina och Jay.

År 1962 blev hon gravid med sin mans bror Lyle Dehmlow och bestämde sig för att flytta till Kalifornien. Hon övergav sina barn, Gina och Jay, som uppfostrades av sina morföräldrar.

Hon dog den 31:a maj 2018 i Springfield och kommer nu att möta sin dom. Gina och Jay kommer inte att sakna henne, för de vet att utan henne är världen säkerligen en bättre plats."

Barnen, som senare intervjuades, klargjorde orsakerna till gesten. Under åren efter deras övergivande visade hon dem aldrig kärlek eller gav dem erkännande. En gång kom hon hem till dem och tillbringade dagen med att visa sina föräldrar bilderna på sin nya familj och alla de glada ögonblick de haft tillsammans och ignorerade totalt de två barnen som satt där bredvid.


Dödsannonsen fick många starka reaktioner och lokaltidningen avpublicerade den från sin hemsida – men den är fortfarande för evigt kvar i tryck. Släktingar till Kathleen reagerade också starkt.  De försökte klargöra att det var händelser som inträffat många år tidigare och att alla i livet kan göra misstag och betonade att kvinnan hade ångrat hur hon behandlat barnen.

Ursäkter som Gina och Jay dock inte tog i beaktande. På grund av moderns val hade de blivit sårade för livet och ingen försenad ångran kunde ha återbetalat dem för alla de år som de tillbringat i likgiltighet och skugga. De ville ha "det sista ordet", och vi hoppas verkligen att den här symboliska gesten kan vara av tröst för dem.

Och efter den stora uppmärksamheten har sonen, Jay Dehmalo (som för övrigt bytte efternamn för att distansera sig från sin mamma), 58 år, berättat sin sida av myntet i Daily Mail.

 – Du kan inte fatta hur dysfunktionell vår familj har varit. Ingen kommer kunna förstå vad vi har gått igenom, men det fick oss att skriva det här. Vi ville äntligen få sista ordet, säger Jay till tidningen.

Vad tycker du, gjorde de rätt i att hämnas så här eller borde de ha varit mer förstående?

Annons