Annons

23-åriga sjuksköterskan Charlotte kämpade i frontlinjen mot corona – dör plötsligt efter avslutat skift

Annons

För två år sedan var 23-åriga Charlotte Cope klar med sin utbildning till ambulanssjukvårdare.

Hon dedikerade sitt liv till att rädda andra liv, ville hjälpa andra och stod under coronakrisen i frontlinjen för kampen mot det dödliga viruset.

Så sent som för några dagar sedan, gick hon ut i sociala medier och vädjade till folk att stanna hemma – samtidigt som hon passade på att hylla sina kollegors outtröttliga arbete.

”’Jag måste fortsätta vara positiv. Jag dedikerar all min tid på ambulansen till att hjälpa andra i behov tillsammans med mina fantastiska kollegor. Ta det försiktigt allihopa, snälla stanna hemma”, skrev hon.

Tragiskt nog, blev det en av de sista uppdateringarna från 23-åringen.

Charlotte hittades död i sitt hem efter sitt avslutade skift på måndagen, enligt Daily Mail. 23-åringens egna kollegor kallades till hennes hem efter larmsamtalet. Men Charlottes liv kunde inte räddas.

Ason Killens, vd på Welsh Ambulance Service, säger:

”Det är med tungt hjärta vi kan bekräfta en av våra ambulanssjukvårdares plötsliga dödsfall under måndagskvällen. Charlotte Cope, som är baserad i Gelli i kommunen Rhondda Cynon Taff, var en väldigt älskad medlem i Welsh Ambulance Service-familjen.”

”Vill uttrycka våra djupaste sympatier”

”Hon började arbeta i organisationen 2018 efter att ha utbildat sig till ambulanssjukvårdare. Vi vill uttrycka våra djupaste sympatier till Charlottes familj, som vi stödjer genom denna svåra tid”.

Den unga kvinnan, som kämpade hårt för att andra skulle kunna vara trygga i coronapandemin, var älskad av många.

”Förtvivlade och förkrossade”

Vännen och kollegan Connor Quinn beskriver Charlotte:

”Hennes hjärtevärmande sätt att vara kunde kännas av alla i hennes närvaro, men hon var helt omedveten om det vilken gjorde henne ännu mer speciell. Jag tror att jag talar för alla hennes vänner och kollegor när jag säger att vi är förtvivlade och förkrossade.

Vi alla saknar och älskar dig så mycket. Enligt henne var hon bara en helt vanlig tjej, men för oss var hon den lilla glimten av lycka och glädje som vi ofta söker efter i ambulansyrket, i synnerhet i dessa svårbedömda tider”, säger han.

Connor Quinn har också hjälpt till att dra igång en insamling för att täcka Charlottes familj med begravningskostnader. Speciellt som de kanske inte kan delta på grund av den rådande pandemin.

Hittills har 16 780 pund, motsvarande cirka 209 000 kronor, samlats in.

”Jag förstår att det är ekonomiskt tuffa tider och att det finns många andra insamlingar just nu, men även den minsta av donationer kommer att uppskattas.

Sov gott, Charl”.

Mina tankar går till Charlottes familj och anhöriga i denna svåra tid. Vila i frid, och tack för allt ❤🙏

Annons